Regionální pohár pokračuje. Dukla jede na Rebely

26.08.2013 / Zdeněk Drla

Posledním soupeřem, se krteryým Dukla v přípravném období nepoměřila své síly, jsou havlíčkobrodští Rebelové. A právě na jejich led v Kotlině zavál jihlavský tým los třetího kola Regionálního poháru.
Zápas mezi HC Rebel Havlíčkův Brod a HC Dukla Jihlava je na programu v úterý 27. srpna od 17:30 hodin a vy jej můžete sledovat buď přímo v ochozech havlíčkobrodské Kotliny nebo prostřednictvím našeho textového onlajnu..

⇒ Příprava Havlíčkova Brodu

Č. Budějovice *)- Havl. Brod 3:3
Havl. Brod - Šumperk 6:2
Havl. Brod - Benátky n.J. 4:4
Kolín - Havl. Brod 2:3 (sn)
Třebíč - Havl. Brod 3:2
Šumperk - Havl. Brod 4:6

*) S Českými Budějovicemi se Havlíčkův Brod utkal 2. srpna, tedy v době, kdy nebylo jasné jaký českobudějovický tým a v jaké soutěži bude působit. Šlo o přípravný duel s týmem, který posléze přenechal získanou licenci sdružení CB Hokej 2013 bývalého hráče Radka Bělohlava.

Pro Duklu i havlíčkobrodský tým bude úterní souboj druhým vystoupením v rámci poháru, Rebelové v prvním případě podlehli Třebíči 2:3, Jihlava porazila Horáckou Slavii 2:0. Jak dopadne první vzájemný duel derby dvou sousedních měst?

Také tým Havlíčkova Brodu, stejně jako Dukly, doznal během letní pauzy a přípravného období některých změn. Tou nejvýraznější a nejčerstvější je zrušení místa generálního manažera. Po letech vedení Rebelů opouští Augustin Žák. Naopak novým sportovním manažerem byl jmenován bývalý útočník Vsetína, Českých Budějovic, Znojma či Komety Brno Miroslav Barus.

Hokejoví fanoušci bezesporu zaznamenali i pohyb v hráčském kádru. Kromě nových jmen mladíků, kteří do A-týmu Rebelů postoupili z juniorské kategorie, se na prozatímní soupisce objevila i jména se vztahem k Jihlavě. Na hostování z Vítkovic zamířil do Havlíčkova Brodu Roman Maliník, který v Dukle strávil poslední dvě a půl sezony, obranu Rebelů vyztužil Tomáš Kolafa, jenž se v minulých týdnech pokoušel prosadit do extraligového týmu hradeckého Mountfieldu, nebo pardubický obránce Marek Drtina.

Havlíčkobrodští Rebelové mají za sebou šestici přípravných utkání, to Dukla vyjede v úterý k zápasové prověrce už podesáté.

REBELOVÉ NA LEDĚ. Havlíčkův Brod odehrál v přípravném období šest zápasů, povětšinou s prvoligovými soupeři. V jeho dresu se objevuje několik hráčů se vztahem k Jihlavě. Jedním z nich je pardubický obránce Marek Drtina (vpravo). Foto: Jaroslav Loskot (www.hcrebel.cz)