Tomáš Čachotský: Už kvůli fanouškům je škoda, že jsme nevyhráli

27.08.2013 / Ladislav Vácha

Další derby Vysočiny mají za sebou hokejisté Jihlavy, kteří se představili na ledě havlíčkobrodské Kotliny. Narozdíl od úspěšné bitvy s Třebíčí, kterou doma ve čtvrtek zdolali 2:0, tentokrát odjížděli do kabin zklamaní. Dukla po většinu zápasu vedla nejtěsnějším rozdílem, ale nakonec se musela smířit s porážkou 1:3. Utkání provázela po celou dobu skvělá divácká kulisa, jak se na správný regionální souboj sluší a patří. „Děkujeme fanouškům, kteří přijeli,“ vzkázal jihlavským příznivcům kapitán Dukly Tomáš Čachotský.

Úvodní dvacetiminutovka přípravného duelu v rámci Regionálního poháru se odehrávala převážně v režii Jihlavanů, kteří zejména v její druhé polovině hýřili nebezpečím a vydatně zaměstnávali brodského brankáře Opršala. Ten tlaku aktivních střelců dlouho odolával, ale nakonec kapituloval ve 14. minutě, kdy se trefil Martin Vysloužil. „Myslím si, že jsme začali celkem dobře. Byli jsme aktivní, drželi jsme více puk a měli jsme více šancí,“ pustil se do pozápasového hodnocení Tomáš Čachotský.

Svěřenci trenéra Vlka se prezentovali pečlivým bráněním a nejtěsnější náskok udrželi až do závěrečného dějství. V něm přišel rozhodující okamžik celého zápasu, když na pomezí 45. a 46. minuty hosté dvakrát inkasovali. „Udělali jsme tam takové hloupé chyby a soupeř zápas otočil. Začal nás přečíslovat, protože jsme to ještě chtěli zkusit zvrátit. Tlačili jsme se dopředu, abychom s tím výsledkem ještě něco udělali. Už nám to ale nevyšlo a do prázdné brány jsme dostali gól. Soupeř zaslouženě vyhrál,“ vrátil se ke smutným momentům zkušený útočník.

Prestižní derby Vysočiny nalákalo ještě před začátkem nového prvoligového ročníku do ochozů velmi slušnou návštěvu. Cestu do Kotliny si našlo 653 fanoušků, kteří se hlasitým podporováním svých týmů postarali o poměrně bouřlivou atmosféru, jež nebývá na přípravných zápasech zvykem. „Myslím si, že na přípravný zápas byla skvělá atmosféra, to jsme ani nečekali. Děkujeme fanouškům, kteří přijeli. Už kvůli nim je škoda, že jsme nevyhráli,“ vysekl populární „Čagy“ poklonu jihlavským fanouškům, kteří už hodinu před začátkem duelu cvičili své hlasivky a bubny na havlíčkobrodském náměstí.

Společně se svými spoluhráči si může spravit náladu už ve čtvrtek, kdy na Horácký zimní stadion přijede silná Olomouc, které má Dukla za vysokou porážku 1:6 na Hané co oplácet. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin. A ptáte se, v čem by se měl tým oproti střetnutí s Rebely nejvíce zlepšit? „Proměnit přesilovky a neudělat tolik chyb vzadu, kterých jsme se dopustili, a oni potom chodili sami na bránu. Musíme zlepšit defenzivu a z šancí dávat góly,“ ví Tomáš Čachotský.