Duklu čeká domácí odveta s Olomoucí. Oplatí jí vysokou porážku z Hané?

28.08.2013 / Zdeněk Drla

Jednáctý z třinácti naplánovaných přípravných zápasů odehraje Dukly Jihlava ve čtvrtek 29. srpna. Na Horácký zimní stadion si červenožlutá družina trenéra Petra Vlka pozvala účastníka rozšířené baráže z konce minulé sezony - Kohouty z Olomouce. Dukla má Hanákům, v dobrém slova smyslu, co vracet. Před třemi týdny v jejich "Plechárně" utrpěla najvyšší porážku v přípravném období.
Jak dopadne měření sil dvou tradičních rivalů z horních pater prvoligové tabulky? To uvidíte, pokud dorazíte do ochozů Horáckého zimního stadionu ve čtvrtek 29. srpna 2013. Zápas mezi Duklou Jihlava a Olomoucí startuje v 17:30 hodin. Pokud vám to zdravotní stav či jiná indispozice nedovolí, můžete duel sledovat prostřednictvím textového onlajn přenosu.

⇒ Příprava Olomouce:

Olomouc - Vítkovice 4:2
Třebíč - Olomouc 1:1
Olomouc - Jihlava 6:1
Olomouc - Třebíč 3:1
Olomouc - Havířov 6:1
Skalica - Olomouc 4:5
Havířov - Olomouc 2:3

Souboje Dukly s Olomoucí vždy slibují solidní hokejovou podívanou. Odveta za tři týdny starou vysokou porážku 6:1 na Hané bude mít proto ten správný náboj.

Na začátku srpna se oba týmy střetli v situaci, kdy trenéři teprve zkoušeli hráče, kteří bojovali o místo v kádru, nyní je situace poněkud jiná. Do startu nové prvoligové sezony zbývají necelé dva týdny a oba celky tak již pilují a dolaďují poslední detaily.

Dá se tedy očekávat, že čtvrteční souboj na ledě Horáckého zimního stadionu bude generálkou na mistrovské boje, které startují ve středu 11. září 2013.

Olomouc má v přípravném období odehraných sedm zápasů a ani jednou neprohrála. Vyjma zápasu ve slovenské Skalici, kde svěřenci trenérského dua Petr Fiala Jiří Dopita vyhráli 5:4, neinkasovali Kohouti nikdy více než dva góly. Bude se jihlavským střelcům dařit proti některému z dvojice třiadvacetiletých gólmanů - Tomášům Halászovi a Vošvrdovi? To se dozvíte, pokud ve čtvrtek 29. srpna 2013 dorazíte na Horácký zimní stadion.

GÓLOVÁ RADOST. Takto oslavovali hráči Jihlavy gól Viktora Ujčíka v první třetině přípravného zápasu v Olomouci. V této chvíli už svítilo na světelné tabuli skóre 2:1 ve prospěch Olomouce. Na Hané to byla ale jediná gólová oslava hráčů v červených dresech. Jak se jim bude dařit na domácím ledě? Foto: Eva Holásková (www.hc-olomouc.cz)