Bohužel jsme si to nepohlídali, lituje rozhodující branky David Rittich

29.08.2013 / Libor Kucza

Přípravné utkání s Olomoucí se nikterak nevymykalo standardům, které bývají k vidění i v „ostrých“ duelech. I tentokráte se bojovalo o každý centimetr ledové plochy, ani jedna z družin nechtěla dát soupeři nic zadarmo. Nerozhodný stav vydržel až do závěrečné minuty, ve které rozhodl kapitán Kohoutů Jakub Bartoň. „Sledoval jsem hru v rohu, kde se hrálo dva na dva. Přijíždějícího hráče jsem si vůbec nevšiml,“ mrzí Davida Ritticha.

Úvodní minuty utkání se nesly ve svižném duchu, o něco více ze hry ale měli hokejisté z hanácké metropole. „Začali jsme špatně. Dělali jsme moc chyb v obranném pásmu a nehráli jednoduše,“ hledá příčiny slabšího vstupu do zápasu Matic Podlipnik. Navzdory snaze obou celků nebylo v první třetině červené světlo rozsvíceno ani v jednom případě.

Druhé dějství přineslo velmi pozvolný nástup obou družin. Několik málu minut po přelomu poloviny utkání rozjásal ochozy Horáckého zimního stadionu výše zmiňovaný slovinský reprezentant, který využil výhodu jednoho muže v poli. „Důry (Michal Důras pozn. aut.) mi to dal na modrou čáru a já jsem hned vystřelil. Trefil jsem to přesně,“ popisuje pohotový zadák svůj přesný zásah. Matic Podlipnik přesnými zásahy nešetří, v přípravě na letošní ročník rozvlnil síť soupeřovy svatyně již čtyřikrát. „Doufám, že to nebude poslední gól,“ říká s úsměvem ve tváři rodák z Jesenice.

Mužstvo pod taktovkou lodivoda Petra Vlka si však vedení příliš neužilo, za necelou minutu vyrovnal Jan Knotek. „Kotouč byl tečovaný, odrazil se na druhou stranu brány. S tím se nic dělat nedalo,“ přiznává David Rittich.

Již se zdálo, že střetnutí skoční nerozhodně. Opak byl však pravdou. V čase 59:39 využili hosté chyby domácí defenzivy a rozhodli o osudu souboje. „Náš útočník se nechal unést, bek mu sjel. Pak přišla přihrávka do prázdné brány,“ objasňuje domácí strážce brankoviště. „Hostující hráč vybojoval v rohu puk a poslal ho na druhou tyčku, kde byla odkrytá brána. Je škoda, že jsme těch posledních třicet vteřin nezvládli,“ říká smutně Matic Podlipnik. Začátek nového ročníku se již kvapem blíží, druhá nejvyšší tuzemská soutěž odstartuje za necelé dva týdny. Je celek s Ježkem na hrudi připraven? „Některé věci by se ve hře objevovat neměly. Je pořád co pilovat,“ má jasno David Rittich.