Dukla vyzve v pohárovém duelu Horáckou Slavii Třebíč

02.09.2013 / Zdeněk Drla, Josef Jakoubek

Přípravné období před startem nové sezony finišuje. Duklu čekají poslední dva zápasy a v obou půjde o body. Úterní duel na ledě Horácké Slavie Třebíč, i ten středeční domácí s havlíčkobrodskými Rebely jsou totiž započítávány do tabulky Regionálního poháru. Právě utkání mezi Třebíčí a Jihlavou může buď rozhodnout o dalším pohárovém triumfu Horácké Slavie a nebo pořádně zamíchat kartami.
Zápas mezi Horáckou Slavií Třebíč a Duklou Jihlava začíná v úterý 3. září v 17:30 hodin a vy jej můžete sledovat prostřednictvím textového onlajnu, , který připravují kolegové z třebíčské redakce.

Na úterní přípravný zápas Dukly Jihlava v Třebíči vyrazí i početná skupinka jihlavských fanoušků. Mají hned několik dobrých důvodů. Zaprvé: Jedou podpořit svůj oblíbený tým. Zadruhé: Souboje Dukly s Třebíčí nabízejí vždy skvělou hokejovou podívanou a i když jde o přípravný zápas, má tento duel díky zařazení do Regionálního poháru zajímavý náboj. Zatřetí: Třebíčská aréna má novou kostku.

Pro třebíčské Bílé hvězdy bude úterní zápas poslední přípravou před novou sezonou, to Duklu čeká ještě ve čtvrtek odveta s Havlíčkovým Brodem. Pro trenéry obou týmů to tak bude poslední nebo jedna z posledních možností, jak prověřit své svěřence před blížícím se startem sezony.

Horácká Slavia má ještě o důvod víc, ráda by Dukle oplatila dva týdny starou porážku na Horáckém zimním stadionu. „Je to náš poslední přípravný zápas, ve kterém chceme hrát v podobné sestavě, v jaké nastoupíme za týden v Olomouci. Chceme hrát kvalitně, a pokud tomu tak bude, můžeme počítat i s dobrým výsledkem,“ vystvětluje pro Jihlavský deník třebíčský trenér Kamil Pokorný, jehož družinu čeká v prvním ligovém kole 11. září právě účastník baráže o extraligu z hanácké metropole.

Tým Třebíče v posledních pěti přípravných zápasech čtyřikrát vyhrál, z toho třikrát doma. Po úspěchu v duelech se Šumperkem a Havlíčkovým Brodem (oba skončily shodně 3:2 – pozn. aut.) si svěřenci trenéra Kamila Pokorného poradili v divoké přestřelce se slovenskou Skalicí 8:6. K tomu přidali minulý čtvrtek i vítězství v odvetě na ledě Rebelů z Havlíčkova Brodu. „Třebíč je v domácím prostředí hodně nepříjemná, hrála velmi dobře i u nás. Myslím si, že to bude dobrý zápas, který nám ukáže věci, na kterých stále pracujeme,“ přemítá trenér jihlavské Dukly Petr Vlk.

V případě jakéhokoliv vítězství obhájí Horácká Slavia Třebíč své loňské prvenství v Regionálním poháru, pokud vyhraje Dukla, bude se o majiteli putovní trofeje Krajského svazu ledního hokeje Vysočina rozhodovat v posledním pohárovém kole, kdy ve čtvrtek 5. září přivíta Jihlava havlíčkobrodské Rebely.

PŘÍPRAVA VRCHOLÍ. Pro Horáckou Slavii Třebíč bude úterní duel poslední prověrkou před startem nové sezony. Duklu čeká jestě ve čtvrtek pohárový souboj s Havlíčkovým Brodem. Foto: Josef Plechatý