Třebíč zaslouženě vyhrála, nehledá výmluvy Tomáš Kaláb

04.09.2013 / Libor Kucza

Klání Regionálního poháru v třebíčské MANN + HUMMEL ARENĚ nevyznělo pro jihlavské hokejisty příliš dobře. Již od prvních minut byla domácí družina lepším celkem, Dukle se však dařilo s houževnatým soupeřem držet krok. Ve druhém dějství Horácká Slavia svoji převahu naplno zužitkovala. Vsítila dvě rozdílové branky, čímž prakticky rozhodla o osudu duelu. „Dnes jsme neodehráli dobré utkání, udělali jsme spoustu chyb. Třebíč byla zkrátka lepší,“ přiznává bez okolků obránce Tomáš Kaláb.

První třetina střetnutí přinesla svižný hokej, z něhož pramenily dvě vstřelené branky. Nejprve se prosadili zásluhou Marka Laše domácí, zanedlouho však srovnal krok dobrou střeleckou fazonou oplývající Tomáš Čachotský. Poté se začala stále více projevovat převaha „oveček“ Kamila Pokorného. „Chyběl nám především pohyb, z toho vše vyplývalo,“ hledá Tomáš Kaláb příčinu nepříliš povedeného výkonu. „Hlavně jsme nestříleli na bránu,“ doplňuje technicky založený zadák.

Třebíč sázela v utkání především na dobrý pohyb, zvláště pak na bleskové přechody do útočného pásma, kterým jihlavští hokejisté mnohdy nedokázali vystavit stopku. „Bylo těžké je chytat, musíme to určitě zlepšit. Za týden začíná soutěž, tak už je na čase,“ je si Kaláb vědom neúprosně se blížícího startu První ligy.

První hokejové krůčky ve svém životě udělal Tomáš Kaláb právě na zimním stadionu v Třebíči. Nyní se na svůj rodný led vrací v dresu jihlavské Dukly. Utkání tak bývají pro šestadvacetiletého beka velmi pikantní. „Už to není tak silné. Pokaždé, když přijdu na třebíčský zimák, tak to ale vnímám. Ty roky strávené tady nejdou zapomenout,“ vrací se sympatický zadák v myšlenkách. „Vždycky je tady také plno lidí, rodina a kamarádi,“ popisuje fakt, který ještě více zvedá nároky na předvedený výkon.

Do startu nového prvoligového ročníku chybí rovný týden, sestava Dukly se pomalu krystalizuje do finální podoby. Ani v Třebíči však zatím nebyla v plné síle. „Někteří kluci jsou zranění, nemocní. Kompletní jsme nebyli,“ dává nahlédnout „pod pokličku“ mužstva člen jeho defenzivních linií. „To náš výkon a následný výsledek ale neomlouvá. Měli jsme hrát lépe,“ doplňuje Tomáš Kaláb.