Těžká série pokračuje. Do Jihlavy přijíždí Olomouc

26.09.2013 / Zdeněk Drla

Série utkání s těžkými soupeři pokračuje. Dukla Jihlava v rámci šestého kola hostí tým Olomouce, po duelu s Mladou Boleslaví jde o druhého účastníka letošní jarní rozšířené baráže o extraligu. Hanáci měli famózní formu v přípravném období, v posledních dvou ligových kolech ale nevybojovali ani bod.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Olomoucí začíná na Horáckém zimním stadionu v sobotu 28. září 2013 v 17:30 hodin. Sledovat jej můžete přímo z ochozů nebo prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Po třech odehraných kolech nové prvoligové sezony platilo, že se na čele čtrnáctičlenného pelotonu usídlilo kvarteto týmů Mladá Boleslav, Olomouc, Dukla Jihlava a tak trochu překvapivě i Beroun.

Týden nato, po dalších dvou kolech, je situace jiná. Na nejvyšším stupínku se vyhřívají doposud neporažení Medvědi, s tříbodovým odstupem je druhý Bruslařský klub, třetí se stejným ziskem Jihlava, devítibodové Olomouci patří až šestá příčka. Co se stalo?

V pátém kole podlehla Jihlava Mladé Boleslavi 0:4, berounští Medvědi loupili v Olomouci. Situace v tabulce se tak trošku zamotává...

Olomouc: Famozní příprava, rozpačitá poslední dvě kola

Olomouc zažila přípravné období, které muselo potěšit nejednoho fanouška týmu s kohoutem na dresu. Svěřenci trenérského dua Petr Fiala Jiří Dopita neprohráli osm z devíti přípravných zápasů. Padli až v generálce před startem soutěže na ledě extraligového Třince.

Také vstup do nové sezony se Hanákům povedl. Po třech kolech patřili mezi čtveřici týmů, které nepoznali hořkost porážky. Situace se změnila v kole s pořadovým číslem čtyři, když podlehli těsně 3:4 na ledě Litoměřic. Studená sprcha ale přišla v kole pátém. To Kohouti hostili ve své "Plechárně" překvapení úvodních kol soutěže - Medvědy z Berouna. Ač svého soupeře ze středních Čech ve středečním duelu jasně přestříleli poměrem čtyřicet ku dvaceti, všechny body si odvezli hosté. „Šancí bylo na tři zápasy," zmínil v pozápasovém hodnocení asistent trenéra Olomouce Jiří Dopita úroveň zápasu, ve kterém jeho tým nedokázal překonat berounského Šimbocha.

Stejný "problém" měla v zápase pátého kola i jihlavská Dukla. Ta zajížděla na led jednoho z papírových aspirantů na nejvyšší prvoligové příčky - do Mladé Boleslavi. Ani jedna z pětatřiceti střel vyslaných z holí jihlavských borců neskončila za zády gólmana Středočechů. Jedna vlastně ano, ale tu hlavní sudí neuznal regulérním gólem, neboť byl - dle jeho názoru - dosažen vysokou holí. Středočeši v zápase s mnoha šancemi na obou stranách oslavovali gól čtyřikrát.

Vzájemné duely

Olomouc je tradičním soupeřem jihlavského týmu i v přípravném předsezonním období. Letos se ale družině trenérů Petra Vlka a Františka Zemana nepodařilo hanáckou hordu ani jednou porazit. V prvním případě padla Dukla v Olomouci vysoko 1:6, ve vyrovnané odvetě na Horáckém zimním stadionu pak 1:2.

Také poměr získaných ligových bodů v minulé sezoně hovoří lépe pro Olomouc, ta vyhrála dvakrát, Jihlava jednou v normálním čase, jednou v nájezdové loterii.

Sobotní zápas mezi Jihlavou a Olomoucí ale slibuje již dopředu zajímavou hokejovou podívanou. Ostatně jako vždy, když na Horácký zimní stadion přijede kvalitní soupeř.

SOUBOJ S OLOMOUCÍ. Dukla se s Olomoucí utkala v přípravném období dvakrát, dvakrát ale odcházela poražena. Jak dopadne sobotní duel dvou týmů z vrchních pater tabulky? Na snímku Radek Hubáček s Matějem Pekrem. Zatímco olomoucký útočník zaznamenal v pěti ligových zápasech prozatím jen jeden kanadský bod za asistenci, jeho jihlavský protějšek se už třkrát radoval z gólu a je tak nejúspěšnějším střelcem Jihlavy.
Foto: Zbyněk Zápotočný

Program 6. kola: sobota 28. září 2013

HC Most - HC Slovan Ústečtí Lvi (15:00)
HC AZ Havířov 2010 - Salith Šumperk (17:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - BK Mladá Boleslav (17:00)
SK Kadaň - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Berounští Medvědi - HC Motor České Budějovice (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Olomouc (17:30)