Trenéři na nás o první přestávce trochu zvýšili hlas, přiznal Zeman

29.09.2013 / Diana Váňová

Pro šestý zápas nové sezony určil los Dukle za soupeře olomouckou Moru. Loňský účastník extraligové baráže hned v první třetině předvedl něco ze svého umu a hladce ji vyhrál 3:1. V dalších čtyřiceti minutách už se ale „probudili“ také domácí. „Trenéři na nás o první přestávce trochu zvýšili hlas,“ prozradil účinný lék na ospalost Adam Zeman. Během druhé části hry Jihlavští srovnali stav zápasu, a protože v posledních dvaceti minutách již gól nepadl, rozhodnout muselo prodloužení.

První třetina nebyla ze strany jihlavského celku příliš povedená. „Zápas jsme začali mizerně,“ mrzelo Adama Zemana. Domácí měli problémy s bruslením i dohráváním soubojů, čehož využila živá Mora – hned zkraje utkání vsítila dvě branky. Dukle se sice vzápětí podařilo snížit, na to ale hosté reagovali taky gólem. Kohouti své vedení mohli v závěru třetiny potvrdit ještě gólem ze samostatného úniku, Rittich ale žádné takové překvapení nedopustil. Přesto Hanáci odcházeli z ledu lepší nejen výsledkově, ale také herně.

Od začátku druhé třetiny už se Jihlavští trochu vzpamatovali, i když úvod dvacetiminutovky asi také nebyl podle představ. „O přestávce jsme si k tomu něco řekli. Trenéři na nás zvýšili hlas, i my hráči jsme si navzájem trošku vynadali. A myslím, že to bylo znát,“ odhalil Zeman, co stálo za zlepšenou hrou domácího týmu. Hodně tomu také přispěla proměněná přesilovka pět na tři, i když v jejím průběhu jihlavským příznivcům také zatrnulo. Gól padl až během jejích posledních vteřinek. „Dával jsem to vlastně do prázdné brány,“ popisoval jednadvacetiletý útočník svou dorážku střely Oldřicha Kotvana.

Proměněná dvojitá přesilovka a následně pokračující početní výhoda Jihlavu, jak se říká, nakoply. „Od druhé třetiny jsme začali hrát svoji hru – to, co jsme chtěli. Začali jsme bruslit, střílet, dohrávat souboje a napadalo nám to tam,“ komentoval změny oproti první třetině Zeman.

Právě on s Filipem Semanem hrál hlavní roli v gólové přestřelce. Oba borci ještě přidali po jedné brance, Zeman následně dovršil hattrick v prodloužení. „Mohl jsem rozhodnout už na konci zápasu. Tam jsem se dobře uvolnil přes beka, Čagy mě pěkně našel. Já už jsem byl asi půl metru před gólmanem, ale nepovedlo se mi puk zvednout nad beton. Škoda,“ zachmuřil se Zeman nad ztraceným bodem.

Na druhou stranu Olomouc také měla pár příležitostí, kdy stálo štěstí zase při domácích. „Pro nás je to důležité vítězství, zvlášť proti takovému týmu. Olomouc prostě kvalitu má. Takže za dva body jsme rádi, i s ohledem na vývoj utkání, že jsme to dokázali otočit,“ přidal svůj postřeh Filip Seman.

Po šedesáti minutách měla tedy Jihlava pro čtyři góly jen dva střelce. A oba měli možnost být tím prvním, kdo se v letošní sezoně bude v týmu poprvé radovat z hattricku. „Nevím jak Áda (Adam Zeman – pozn.aut.), ale já jsem na to nemyslel. Soustředil jsem se na to, abychom to prodloužení odehráli dobře. My jsme nastupovali s Důrym jako první a taky jsme se snažili rozhodnout, bohužel se nám to nepodařilo,“ připomenul situaci, kdy měl Michal Důras gól na hokejce, Seman. „Naštěstí Ádovi to tam pak spadlo.“

Tři góly tedy připadly Zemanovi, který z nich měl náležitou radost. „Hubas (pokladník týmu – pozn.aut.) už mi říkal, ať se hlásím,“ dodal s úsměvem.