V dalším kole přivítá Dukla doma dvanácté Draky ze Šumperka

08.10.2013 / Zdeněk Drla

Po těžké sérii šesti soupeřů z vrchních pater prvoligové tabulky přivítá Dukla v rámci desátého kola aktuálně dvanáctý Šumperk. I když se může podle postavení v tabulce zdát, že půjde o jednoznačnou záležitost, musí být jihlavský tým na pozoru. Šumperk v posledních dvou kolech potrápil silné protivníky, dva body bral v Litoměřicích, doma remizoval i s Berounem.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Salithem Šumperk začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 9. října 2013 v 17:30 hodin.

⇒ Výsledky Šumperku:

Mladá Boleslav - Šumperk 6:1
Šumperk - Olomouc 1:4
České Budějovice - Šumperk 4:0
Šumperk - Havlíčkův Brod 2:4
Třebíč - Šumperk 3:4 sn
Havířov - Šumperk 3:1
Šumperk - Kadaň 3:2
Litoměřice - Šumperk 3:4 sn
Šumperk - Beroun 2:3 sn

Drakům se vstup do nového soutěžního ročníku nevyvedl. V dosavadních devíti kolech vyhráli za tři body pouze jednou, další bodíky střádali svěřenci trenéra Radka Kučery v zápasech, které dotáhli až do prodloužení. Po dvou bodech brali v Třebíči a v Litoměřicích, bodík urvali v posledním odehraném kole doma s Berounem. Celkem tak mají na svém kontě osm bodů.

To Dukla je na tom před duelem desátého kola o deset bodů lépe. I když se jí ve dvou posledních kolech, která byla ve zmanení regionálních derby, dařilo se střídavým úspěchem. Před týdnem padli červenožlutí borci po solidním výkonu doma s Havlíčkovým Brodem 1:3, v sobotu si ale střelecky spravili chuť. Na třebíčském zimním stadionu rozcupovali Horáckou Slavii 8:2. Nejvyšší výhru Dukly v derby z posledních let viděly téměř tři tisícovky diváků.

V Třebíči se oba tábory fanoušků prezentovaly bouřlivým podporováním svých týmů. Jaká bude atmosféra na zimáku ve středu? Přijďte se přesvědčit na vlastní oči.

JAK NA DRAKY? V minulé sezoně porazila Dukla šumperské Draky třikrát (jednou v prodloužení), padla pouze v 11. kole na severu Moravy. Jak dopadne letošní první vzájemné měření sil? Foto: Zbyněk Zápotočný

Pomáháme desetikorunou

Také při utkání se Šumperkem se můžete zúčastnit soutěže na šlapacích čtyřkolkách a zároveň pomoci dobré věci. U infostánku na tribuně C si můžete zakoupit za symbolických deset korun kupon, který vás dostane do slosování o možnost sotěžit v přestávkovém programu na šlapacích autíčkách. Touto desetikorunou zárověň přispíváte na koupi speciálního vozíku pro invalidního důchodce pana Eduarda Čermáka (Více čtěte zde).

10. kolo: středa 9. října 2013

HC AZ Havířov 2010 - HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Dukla Jihlava - Salith Šumperk (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Most - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
BK Mladá Boleslav - HC Olomouc (17:30)
HC Berounští Medvědi - SK Kadaň (18:00)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Motor České Budějovice (18:00)

11. kolo: sobota 12. října 2013

HC Olomouc - HC AZ Havířov 2010 (17:00)
HC Motor České Budějovice - BK Mladá Boleslav (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)
Salith Šumperk - HC Benátky nad Jizerou (17:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Berounští Medvědi (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Most (17:30)
SK Kadaň - HC Dukla Jihlava (17:30)