Duklu čeká dlouhá cesta na sever Čech. V jedenáctém kole vyzve Kadaň

11.10.2013 / Zdeněk Drla

Sobotní los jedenáctého kola první hokejové ligy posílá hokejisty Dukly Jihlava na daleký sever Čech. Jejich soupeřem bude Kadaň. Houževnatý tým, který v minulé sezoně patřil k překvapením první ligy se letos výsledkově trápí, z deseti zápasů vydoloval pouze deset bodů. Pikatním bude sobotní souboj pro útočníka jihlavské Dukly Filipa Semana. Sedmadvacetiletý hráč strávil v Kadani, respektive Chomutově, poslední čtyři sezony.

Zápas mezi SK Kadaň a HC Dukla Jihlava začíná v sobotu 12. října 2013 v 17:30 hodin. Zápas můžete sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Útočník Filip Seman se v sobotním jedenáctém kole vrátí do důvěrně známých míst. V severočeské Kadani, respektive Chomutově, strávil poslední čtyři sezony. Co se mu vybaví, když se řekne Kadaň? „Jako první se mi vybaví super parta a kamarádi, kteří tam se mnou prožili ty roky a zápasy," říká s úsměvem Filip Seman, který jen v minulé sezoně zatížil konta gólmanů soupeřů dvaadvaceti přesnými zásahy. „Jako druhé se mi vybaví kotel kadaňských fanoušků," dodává jedním dechem. „Většinu času jsme ale trávil v Chomutově, kde jsem bydlel, a do Kadaně jsem dojížděl," vysvětluje.

⇒ Filip Seman odpověděl

Útočník Filip Seman, kterému jste mohli pokládat své otázky prostřednictvím offline rozhovoru, vám dnes na vaše dotazy odpověděl. Jeho odpovědi najdete v sekci Ptejte se.

Podle postavení v tabulce se může zdát, že dvěstěpadesátikilometrová cesta do Kadaně bude jasnou záležitostí. Dukla je třetí, Kadaň jedenáctá... Severočeši jsou však houževnatým soupeřem, se kterým Dukla v minulé sezoně neuhrála ani bod. „Musíme se snažit hrát svoji hru a přesně plnit pokyny trenérů, které nám dají. Pak se nebudeme muset starat o to, jak hraje Kadaň, a budeme mít velkou šanci získat tři body," přidává jasný recept na úspěch Filip Seman.

Chomutovská farma vydolovala v posledních dvou kolech dva body, když padla doma s Litoměřicemi a v Berouně až po samostatných nájezdech.

Dukla se v posledních dvou kolech pořádně rozstřílela. Třebíči a Šumperku nasázela po osmi gólech. „Doufám, že nám to tam bude padat dál," přeje si šikovný útočník, jenž už v této sezoně oslavoval gól v šesti případech. „Zápas ale nerozhoduje jeden hráč," říká skromně a připomíná, že by oba poslední výsledky mohli být přeci jenom výhodou. „Oba týmy jsou přeci jenom v jiných pozicích v tabulce i v jiném psychickém rozpoložení oproti loňsku. Věřím, že budeme v sobotu úspěšní," doplňuje.

Filip Seman je autorem poslední kadaňského gólu do jihlavské sítě. Oba sobotní soupeři se spolu totiž utkali letos v únoru v závěrečném dvaapadesátém kole základní části. Seman upravoval v 60. minutě stav skóre na 7:4 z pohledu Kadaně. Jak to bude v sobotu?

KADAŇ. V minulé sezoně hrála Dukla v Kadani dvakrát. Ve třináctém kole zde prohrála 0:2, v kole 39. pak těsně 2:3. Na každý z těchto zápasů dorazilo 390 diváků. Kolik to bude v sobotu? Foto: Zdeněk Drla

11. kolo: sobota 12. října 2013

HC Olomouc - HC AZ Havířov 2010 (17:00)
HC Motor České Budějovice - BK Mladá Boleslav (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)
Salith Šumperk - HC Benátky nad Jizerou (17:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Berounští Medvědi (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Most (17:30)
SK Kadaň - HC Dukla Jihlava (17:30)