Remíza po základní hrací době byla v Kadani asi spravedlivá, říká Michal Důras

13.10.2013 / Marcel Holl, Tomáš Lysý

Dukla zajížděla v jedenáctém kole na led Kadaně. Zápas samotný nabídl jen dvě branky, ale šancí bylo dosti na obou stranách kluziště. V několika dobrých příležitostech se objevil i Michal Důras, který se nijak gólově neprosadil, ale přesto se mohl se spoluhráči radovat z dvou bodů. „Jsme rádi, že jsme nájezdy zvládli, a že si odvážíme extra bod navíc,“ říká spokojeně jihlavská šestadevadesátka. Jeho týmu se povedlo získat druhý bod navíc v dovednostní disciplíně, neboli samostatných nájezdech.

Utkání jihlavské Dukly s Kadaní bývají poměrně vyrovnaná a obvykle v nich moc gólů nepadá. Výjimkou snad byl pouze poslední zápas základní části loňského ročníku první ligy, kdy Jihlava podlehla na svém ledě Severočechům vysoko 4:7. Tentokrát se žádné gólové hody nekonaly. „Bylo to vyrovnané utkání. My jsme měli ve třetí třetině dost šancí na to, abychom to zvrátili na svou stranu, ale i Kadaň měla své šance. Takže si myslím, že remíza v základní hrací době byla asi spravedlivá,“ hodnotí zápas svého týmu Michal Důras.

Dukle se podařilo porazit Kadaň po téměř dvou letech. Naposled se radovala z výhry proti farmě Pirátů z Chomutova 3. prosince 2011. Tehdy porazila svého soupeře na svém ledě vysoko 7:2. Ve všech čtyřech zápasech loňské sezony se radovala ze zisku tří bodů Kadaň, když doma porazila červenožluté po výsledcích 2:0 a 3:2. Z Jihlavy si pak odvezla šest bodů za dvě výhry v poměru 1:3 a 4:7. Po dlouhé době se tak z výhry ve vzájemnch zápasech radovali hokejisté Dukly. „Jsme rádi, že jsme nájezdy zvládli a že si odvážíme extra bod navíc,“ohlíží se za vyrovnaným duelem jihlavská šestadevadesátka, pro kterou měl zápas lehce pikantní náboj.

Samotný Michal Důras měl v zápase několik střeleckých pokusů, ale překonat bývalého spoluhráče z Chomutova Matúše Kostúra se mu nepodařilo. Jak již bylo zmíněno, Michal Důras nastoupil v utkání proti několika svým bývalým spoluhráčům z působení v exligovém Chomutově. „Určitě to byl zajímavý pocit. S klukama se znám, takže jsme před zápasem něco prohodili,“ prozradil. V zápase na to ale není místo, tam člověk nepřemýšlí, jestli se s někým zná nebo ne. Jde to prostě stranou. Kluci hráli dobře. Po zápase jsme si plácli a pozdravili jsme se a popřál jsem jim, aby se jim dařilo,“ doplnil hráč, který loni v dresu Chomotuva nastoupil celkem k šedesáti pěti zápasům.

Za Duklou se vypravil početný kotel příznivců, kteří po celý zápas své miláčky povzbuzovali a hnali za co možná nejlepším výsledkem. „Strašně děkujeme fanouškům za podporu. Bylo jich tady hodně, byť z Jihlavy to není zrovna blízko,“ poukázal na vzdálenost mezi oběma městy. Tato vzdálenost čítá přibližně 250 kilometrů. „Je to parádní, že s námi takhle jezdí. My jsme jenom rádi, že jsme vyhráli, a udělali jim i sobě radost,“ uzavírá ohlédnutí se za vítězným zápasem Dukly Michal Důras.