Dukla zakončí první čtvrtinu soutěže bitvou s Medvědy

18.10.2013 / Zdeněk Drla

Překvapení soutěže. Tak jsou letos přezdíváni hokejisté Berouna. Středočeši vedení trenérem Petrem Novákem podávají v první čtvrtině soutěže nadočekávání zajímavé výkony. prvních sedm kol dokonce bodovali naplno a po zásluze se tak vyhřívali na samém vrcholu prvoligové tabulky. Z posledních dvou zápasů sice vydolovali pouhý bod, přesto budou Medvědi ve svém hájemství nebezpečně kousaví. Zápas mezi Medvědy Beroun 1933, jak zní od loňské sezony jejich nový oficiální název, a Duklou Jihlava začíná v sobotu 19. října 2013 v 17:30 hodin.

Pokud nevyrazíte do Berouna osobně, můžete průběh zápasu sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Prvoligový kolotoč se v nové sezoně točí necelých padesát dnů a už se nezadržitelně blíží konec první čtvrtiny druhé nejvyšší soutěže. Posledním prvoligistou, se kterým se Dukla Jihlava ještě neutkala jsou Medvědi z Berouna. Středočeši jsou prozatím na třetím místě a od druhé příčky, která patří právě Dukle Jihlava, je dělí pouze horší skóre.

Tým Berouna prošel před sezonou výraznou obměnou, za kterou stojí právě trenér Petr Novák. A jak je vidět, angažování impulzivního trenéra středočeskému klubu, který se v posledních sezonách pravidelně krčil na chvostu tabulky a dokonce musel hájit prvoligovou příslušnost v baráži, vyplatilo. Medvědi zkraje nové sezony kosili jednoho soupeře za druhým. Na rozjezd to byly Benátky (Beroun původně vyhrál 4:3, nakonec však byl zápas kontumován 5:0 v jeho prospěch kvůli neoprávněnému startu mladého libereckého obránce Filipa Pyrochty - pozn. aut.), v rychlém sledu pak následovaly tříbodové zisky z duelů s Mostem, Ústeckými Lvy, Mladou Boleslaví, Olomoucí, Českými Budějovicemi a Havlíčkovým Brodem. Podtrženo, sečeteno, Beroun vydoloval ze sedmi úvodních kol plný počet jedenadvaceti bodů a byl první. Prvním jeho přemožitelem byla Horácká Slavia Třebíč. Od osmého kola Medvědi naplno nebodovali, přesto zůstávají v kontaktu s nejvyššími příčkami tabulky.

LÉČBA NOVÁKEM. Trenér Petr Novák, jihlavským fanouškům dobře známá persona, nyní sklízí ovoce své práce během letní přípravy, kdy sestavil de facto nový tým Berouna. Medvědům patří aktálně třetí příčka v tabulce. Foto: Stanislav Souček (www.medvediberoun.cz)

13. kolo: sobota 19. října 2013

HC Motor České Budějovice - HC AZ Havířov 2010 (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Olomouc (17:00)
Salith Šumperk - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč - BK Mladá Boleslav (17:30)
SK Kadaň - HC Most (17:30)
HC Berounští Medvědi - HC Dukla Jihlava (17:30)