Za získaný body navíc jsme rádi, hodnotí nervydrásající klání obránce Tomáš Kaláb

20.10.2013 / Dominik Rejthar, Libor Kucza

Jihlava putovala k poslednímu kolu první čtvrtiny do Berouna. Medvědi jsou zatím černým koňem soutěže a po dvanácti odehraných kolech byli jen o jednu příčku níže než Dukla. Specifický byl tento zápas především pro obránce Tomáše Kalába, který celý loňský ročník hájil v první lize barvy Medvědů.

Jihlavští hokejisté měli velmi dobrý vstup do utkání. Hýřili aktivitou, akce střídala akce. Převahu dokázali červenožlutí přetavit ve vedoucí branku velmi záhy, když se v početní výhodě prosadil Michal Velecký. Těsně v závěru úvodní periody zamířil přesně rovněž Tomáš Čachotský. „Myslím, že jsme začali dobře. První třetina se nám vydařila, dali jsme dva góly. Dá se říct, že jsme měli hru pod kontrolou,“ přemítá Tomáš Kaláb o startu duelu.

Druhé dějství branku nepřineslo, avšak dění na ledové ploše již nebylo natolik jednostranné. „Od druhé části se zápas vyrovnal, Beroun to nezabalil,“ uznal třebíčský rodák kvality soupeře. V průběhu závěrečné části se podařilo domácím ve vlastním oslabení snížit, posléze také předvést téměř husarský kousek, který nebývá příliš často k vidění. Ke srovnání skóre totiž došlo přesně v čase 59:59. „Soupeři se podařilo těsně před koncem ještě poslat puk do ohně a nějak se to nakonec dostalo do naší branky. Určitě nás to trochu srazilo, neboť jsme byli vteřinu od toho, abychom získali tři body,“ litoval Tomáš Kaláb zkaženého závěru.

Pro jihlavského zadáka bylo utkání velmi pikantní, neboť jak již bylo zmíněno, v loňském ročníku obrážel prvoligová kluziště coby berounský Medvěd. „Návrat byl příjemný, loni tady byla super parta. I proto jsem rád, že jsme vyhráli,“ neskrýval technicky založený bek spokojenost. V mužstvu pod taktovkou Petra Vlka patří v právě probíhající sezoně k jednomu ze základních stavebních kamenů. „Musím říct, že jsem spokojený, v Jihlavě dostávám dost příležitostí,“ naznačil Tomáš Kaláb své pozitivní rozpoložení.