Zápasy proti Jihlavě jsou pro mě vždycky výjimečné, říká Dominik Halmoši

10.11.2013 / Tomáš Lysý

Také ve druhém vzájemném zápase Dukly s Českými Budějovicemi odchytal gólman Motoru Dominik Halmoši výborný zápas. Zatímco v utkání sedmého kola na jihu Čech uzamkl branku svého týmu na sedm západů a zlikvidoval všech dvaatřicet střel Jihlavy, nyní z třiceti jedna střel prošly za jeho záda pouze dvě. „Těšil jsem se na dnešní zápas, kluky z Jihlavy moc dobře znám a užíval jsem si to. Jsem rád, že jsem alespoň v první třetině něco chytil,“ říká gólman, který působil v Jihlavě v sezoně 2011/2012. „Chtěli jsme vyhrát pro naše fanoušky, kteří přijeli v naprosto neskutečném počtu a fantasticky fandili,“ vysekl poklonu příznivcům Motoru gólman Českých Budějovic.

Dominiku, dnes jste ve vyrovnaném zápase prohráli, takže se Vám asi zápas nebude hodnotit lehce, že?
Zápas byl opravdu hodně vyrovnaný. Mohli jsme tady dneska vyhrát a je škoda toho posledního gólu, že jsme na něj už neodpověděli. Jak říkám, utkání bylo vyrovnané a rozhodlo to, že Dukla měla doma o trošku více štěstí.

V první třetině jste si pořádně zachytal, zejména pak v jejím konci, kdy jste si připsal během přesilovky domácích několik úspěšných zákroků. Jak Vám v tu chvíli bylo?
Počítal jsem s tím, že Jihlava do mne půjde a že si hodně zachytám. Těšil jsem se na to, kluky z Jihlavy moc dobře znám a užíval jsem si to. (Vzápětí se Dominik Halmoši v krátkosti dává do řeči s procházejícím Zdeňkem Drlou z marketingového oddělení Dukly Jihlava). Jsem rád, že jsem alespoň v první třetině něco chytil.

Ve druhé třetině se Vám podařilo vyrovnat a následně jste měli herně navrch. Šance jste ale nevyužili. Nebyl to jeden z hlavních důvodů, proč dnes odjíždíte z Jihlavy bez bodů?
Zápas samozřejmě mohl být jiný, kdybychom ještě přidali další gól, ale také nemusel. Je to pro nás určitě škoda, spíše si myslím, že bychom vyhráli, kdyby nám tam něco padlo. Ale snažili jsme se, bojovali jsme a hecovali jsme se. Chtěli jsme vyhrát pro naše diváky, kteří dnes opět přijeli v naprosto neskutečném počtu a úplně fantasticky fandili. Byla tady skvělá atmosféra. Mohli jsme dát gól, mohlo to být jiné, ale také nemuselo. To je prostě hokej.

Rozhodující gól vstřelil v padesáté osmé minutě v přesilové hře Tomáš Kaláb. Jak jste celou situaci viděl vy?
Při našem oslabení si Dukla přihrávala puk. Mne se pak puk na chvilku ve středu pásma ztratil z dohledu. Tomáš je pravák, měl k puku blíž, vystřelil to a puk prostě trefil. Kaby (Tomáš Kaláb – pozn. aut.) má skvělou střelu od modré a povedlo se mu to. Trefil to tam a pro nás je to škoda. Co se dá dělat, holt přeju mu to (povzdechne si).

Vy jste tady v Jihlavě působil jednu sezonu (2011/2012 – pozn. aut). Hecoval jste se vzájemně se svými bývalými spoluhráči nebo jste spoluhráče v kabině nějak zvlášť na dnešní zápas motivoval?
Pro mne jsou zápasy proti Jihlavě vždycky výjimečné, protože jim tady za tu sezonu, co jsem tu hrál, něco dlužím. Ty zápasy si hrozně užívám, chci vyhrát, ale to je i na každý jiný zápas. Je tady vždycky skvělá atmosféra a Jihlava je prostě hokejové město.

Stejně jako zde v Jihlavě, i v Českých Budějovicích chodí hodně fanoušků, kteří vydatně podporují svůj tým. Vy jste zde působil jednu sezonu, takže se můžete pustit do porovnání…
Musím říct, že suverénně lepší atmosféra je v Českých Budějovicích. To je jednoznačné, protože lidi tam chodí ve velkém množství pořád a neustále nás ženou dopředu. I když prohráváme nebo nám to nejde, tak jsou fanoušci pořád při nás. Tady v Jihlavě to není, když domácí prohrávají, tak už fanoušci nejsou tolik v pohodě. My je tam máme pořád v pohodě, strašně moc si jich vážíme a je to pro nás šestý hráč na ledě. Je to něco neskutečného a nemá to obdoby.