Je dobře, že jsme vyrovnali a máme alespoň bod, říká Miha Štebih, který si z derby odnesl pět stehů

14.11.2013 / Zdeněk Drla

Vstřelil první gól v sezoně. Jeho trefa z 52. minuty prestižního derby Vysočiny mezi Duklou a Horáckou Slavií Třebíč znamenala v konečném zúčtování jeden bod do prvoligové tabulky. Slovinský obránce Miha Stebih si ale ve středečním utkání 22. kola připsal i jedno další poprvé. Jeho tělo zdobí prvních pět stehů. „Dával jsem kotouč na zadní mantinel a neviděl jsem hráče, který přijel z pravé strany a dal mi ramenem do hlavy. Myslím, že to byl faul, rozhodčí to ale nepískal,“ popisuje situaci, po které mu musel klubový lékař „ozdobit“ jeho nos úhlednými mašličkami.

Jednadvacetiletý rodák ze slovinského Mariboru už po více jak ročním pobytu v Jihlavě mluví velice slušně česky a proto se pustil do hodnocení zápasu. „Začátek nebyl takový, jak jsme chtěli. Měli jsme špatný pohyb, nestříleli jsme moc na bránu,“ říká k prvním dvěma dvacetiminutovkám, po kterých šla Dukla do kabiny s dvougólovým mankem.

„Myslím si, že ve třetí třetině jsme ukázali naši sílu. Vyrovnali jsme,“ dodává urostlý bek.

Ten se mohl vůbec poprvé v sezoně radovat z gólu. Jeho střela od modré čáry proplachtila obranným pásmem Třebíče a skončila v levém horním růžku Falterovy branky. „Na gól jsem čekal strašně dlouho. Měl jsem i štěstí,“ oddechl si po zápase Miha Štebih a jedním dechem dodává: „Je dobře pro tým, že jsme vyrovnali a máme alespoň bod.“

Jeho zranění, spíše šrám, není vážného charakteru. Od středečního večera bude jeho nos ale „zdobit“ zhruba dvoucentimetrová jizva. „Jsem v pohodě, trochu mě bolí hlava, ale je to v klidu,“ rozhání okamžitě případné spekulace, že by snad měl rozšířit marodku týmu. „Hokej bolí, ale já jsem tvrdej,“ dodává jedním dechem a s úsměvem na tváři.

Pro Mihu Štebiha je, podle jeho slov, šrám z Derby Dukly s Třebíčí vůbec prvním zraněním podobného charakteru v kariéře. „Ještě jsem neměl nic šitého, tohle je poprvé,“ potvrzuje.