Puk věnuju rodičům, doufám, že budou mít radost, řekl po vítězním gólu Tomáš Střecha

03.12.2013 / Diana Váňová

Jihlavští hokejisté zvládli i zápas s Benátkami a domácí šňůru zakončili bez ztráty bodu. Vložený pondělní zápas byl speciální hlavně pro Tomáše Střechu, který v něm zaznamenal svůj první gól mezi muži. „Puk věnuju rodičům, doufám, že budou mít radost,“ vyprávěl po zápase nadějný junior, zatímco hrdě tiskl kotouč popsaný rovnou od Viktora Ujčíka.

Netradičně hned po víkendu zavítal na domácí led jihlavských hokejistů další soupeř. Benátkám nad Jizerou, které jsou známé svou blízkou spoluprací s extraligovým Libercem, se ošklivě nevyvedl vstup do utkání. Lépe řečeno – Dukle se vyvedl parádně. Hned v první minutě otevřel skóre Prokš, dále pak na něj navázali Zeman se Střechou. „Vstup do zápasu jsme měli dobrý, dali jsme rychlé góly a tak nějak jsme se drželi. První třetina byla z našeho pohledu dobrá,“ hodnotil úvodní dvacetiminutovku Tomáš Střecha a hned se pustil také do popisu situace, jak padl jeho první gól mezi muži, který, jak se později ukázalo, byl gólem vítězným: „Někdo z hostí vyhazoval kros-pas, já jsem to sklepl ze vzduchu, viděl jsem před sebou hráče, tak jsem napřáhl a on si to vlastně tečoval sám.“

Devatenáctiletý mladík sice naskočil pouze do tří mistrovských utkání v dresu Dukly, šancí na gól už měl ale několik. Proti Benátkám už se konečně prosadil a dokonce mohl přidat i druhou branku. Nakonec se mu to sice nepovedlo, ale zato se mohl těšit z puku popsaného od Viktora Ujčíka. „Určitě je o to cennější, když mi ho popisoval zrovna Viktor. Je to můj druhý puk, co si schovám. Ten první byl z reprezentace. A tenhle věnuju rodičům, doufám, že budou mít radost,“ vykládal nadšeně po vydařeném zápase.

Druhá třetina už byla ze strany jihlavského celku trochu vlažnější. V jejím závěru se podařilo skórovat také hostujícímu týmu, když využil v chybě v rozehrávce Dukly. „Bohužel zase po naší chybě, jak to bývá, jsme dostali gól a soupeř trochu ožil,“ připomněl Petr Mocek, že Středočeši rozhodně nechtěli dát kůži zadarmo. „Po horší druhé třetině se v kabině trochu musel zvýšit hlas,“ připustil také Tomáš Střecha, že hráči ani trenéři s předvedeným výkonem dvakrát spokojeni nebyli.

Domluva nejspíš pomohla – hned zkraje poslední dvacetiminutovky se poprvé za Duklu z gólu radoval také Petr Mocek. „Puk nemám, ale zato jsem dostal účet na tisíc korun,“ smál se při pozápasových rozhovorech s novináři. „Od Čagyho přišel puk na modrou, já jsem poprvé za těch osmadvacet kol nebo kolik už je odehráno, zvedl hlavu, kouknul jsem se, kde je brankář a střelil to vedle něj,“ usmíval se evidentně dobře naladěný bek.

Aby Jihlavští výhru neměli zadarmo, museli se o ni ještě v závěru dost snažit, hosté totiž snížili na 2:4. „Stačí jeden gól a soupeř se chytne,“ upozorňoval Střecha, že až do konečného hvizdu nebylo nic rozhodnuto. „Zase jsme to trochu zdramatizovali. Myslím si ale, že jsme to dokázali ustát líp než v minulých zápasech,“ nakousl opakující se horší konce zápasů i Mocek.

V úplném závěru hry ještě došlo na strkanici, u které byl přítomný právě vysoký obránce. „Tam nějaký mladíček trošku něco zkoušel, tak potřeboval usměrnit. Já jsem se teda nemohl prát, protože bychom šli do oslabení a to už by náš trenér asi nepřežil,“ vysvětloval Mocek, proč se s hostujícím Havlínem nepustil do většího sporu. „Já normálně zachovávám klid, ale když by bylo potřeba, tak rukavice klidně shodím.“

Dukla ze tří domácích utkání nakonec vytěžila všech devět bodů a připsala si pátou výhru v řadě. „Naše hra nebyla vždycky perfektní, ale to není až tak důležité, hlavní jsou tři výhry,“ pokyvoval Mocek spokojeně hlavou. Další zápas čeká Jihlavské ve středu v Mostě, doma se pak představí znovu v sobotu proti Ústí nad Labem. „Vyhráli jsme a tak doufáme, že si teď od nás fanoušci trochu odpočinou a příště jich přijde zase o něco víc,“ zve zkušený zadák na sobotní duel.