Další tvrdý oříšek pro Duklu: Do Jihlavy míří Olomouc

11.12.2013 / Zdeněk Drla

Dalším soupeřem, který se představí v této sezoně již podruhé na Horáckém zimním stadionu, je Olomouc. Hanáci se díky výhře v posledním kole vyšvihli na druhé místo před jihlavskou Duklu. Proto nebude sobotní duel dvaatřicátého kola postrádat ten správný náboj.
Šlágr kola mezi Duklou Jihlava a Olomoucí začíná v sobotu 14. prosince v 17:30 hodin. Přijďte podpořit jihlavský tým v boji o další body do prvoligové tabulky! Pokud nevyrazíte přímo na stadion, můžete průběh zápasu sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Dukla Jihlava má v aktuální sezoně s Olomoucí pozitivní bilanci. Oba týmy se střetly dvakrát a pět ze šesti možných bodů získali právě Jihlavští. V šestém kole vyhráli svěřenci trenéra Petra Vlka před domácím publikem v divoké přestřelce 5:4 v prodloužení, na Hané brali všechny tři body za výhru 4:2. Jak dopadne sobotní souboj třetího s druhým?

Oba sobotní soupeři mají za sebou těžké středeční kolo. Dukla cestovala na led lídra do Mladé Boleslavi. Po velkém boji podlehla Středočechům 0:2 a protože Olomouc vyhrála doma těsně 2:1 nad Berounem, poskočila na druhé místo, které do středečního kola patřilo právě Jihlavě. Ta se připravuje na souboj s družinou trenérského dua Petr Fiala Jiří Dopita již několik dnů. „Olomouc má spoustu šikovných hráčů, jsou hokejoví. Zase to není tolik o osobním důrazu (jako s Boleslaví - pozn. aut.), ale o hokeji. Záleží na nás, jak se s tím srovnáme. Musíme mít dobrý pohyb a dobrou disciplínu co se defenzivy týče," hledá recept na sobotu trenér Dukly Jihlava Petr Vlk. „Pevně věřím, že získáme tři body," dodává rázně šéf jihlavské střídačky.

Řeč čísel:

Týmovým statistikám Olomouce vévodí jedenadvacetiletý útočník Denis Kindl. Na svém kontě má už 28 kanadských bodů za 11 gólů a 17 asistencí. Tento třinecký mladíček ve službách Olomouce je stíhán velezkušeným Radimem Kucharczykem (7+17). Na čele bodování jihlavského týmu se nic nemění. Suverénním lídrem je kapitán červenožlutých Tomáš Čachotský, který už nastřádal jedenapadesát bodů za 16 gólů a 35 asistencí. S odstupem následuje bojovník Radek Hubáček (11+17) a nejlepší střelec Dukly Adam Zeman (18+8).

Poslední vzájemný zápas

Naposledy se oba sobotní soupeři střetli v rámci 19. kola na Zimním stadioně v Olomouci. Dukla sice od 15. minuty prohrávala, zálsuhou přesných tref Adama Zemana a Tomáše Čachotského ale skóre otočila až na 3:1. Domácí Kohouti bleskově snížili na rozdíl jediné branky, z jejich strany to ale bylo vše. Výhru 4:2 pečetil do prázdné branky pár vteřin před koncem Filip Seman.

HC Olomouc - HC Dukla Jihlava 2:4

Branky a nahrávky: 15. Řípa (Bartoň, Herman), 50. Jaroměřský (Řípa, Diviš) – 28. Zeman (Čachotský, Hubáček), 43. Čachotský, 49. Zeman (Čachotský, Kaláb), 60. Seman (Důras, Hubáček). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1774. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4. Třetiny: 1:0, 0:1, 1:3

HC Olomouc: Vošvrda – Bartoň, Ondrušek, Jaroměřský, Janáček, Cartelli, Staněk, Škůrek – Diviš, Řípa, Herman – Kucharczyk, Ostřížek, Kindl – Rác, Knotek, Vodný – Pekr, Selingr
HC Dukla Jihlava: Rittich – Štebih, Dobrovolný, Kaláb, Čáp, Jícha M., Urbanec, Čermák – Čachotský, Zeman, Kadlec – Důras, Hubáček, Seman – Malec, Jícha L., Kuřítko – Přidal, Vysloužil, Krupka

SILNÁ OLOMOUC. Hanáci dokazují svými výkony už několik let, že patří právem mezi užší špičku první ligy. Na konci minulé sezony si dokonce zahráli rozšířenou baráž o extraligu. Letos pokračují ve skvělých výkonech, aktuálně jsou druzí. S Duklou ale uhráli ve dvou zápasech pouhý bod. Na snímku ze 6. kola Roman Mikeš (v červeném) a olomoucký Richard Diviš. Foto: Zbyněk Zápotočný

32. kolo: sobota 14. prosince 2013

HC AZ Havířov 2010 - Salith Šumperk (17:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - BK Mladá Boleslav (17:00)
SK Kadaň - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Berounští Medvědi - ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Olomouc (17:30)
HC Most - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)

33. kolo: pondělí 16. prosince 2013

BK Mladá Boleslav - HC Most (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Berounští Medvědi (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC AZ Havířov 2010 (18:00)
HC Olomouc - HC Benátky nad Jizerou (18:00)
Salith Šumperk - SK Kadaň (18:00)