My s Hubasem jsme to nedali, tak mohl Tomáš vyniknout, culil se po nájezdech Filip Seman

15.12.2013 / Diana Váňová

Dvaatřicáté kolo první hokejové ligy nabídlo zajímavý duel druhého a třetího týmu tabulky. Dukla si po prohře s Boleslaví s Olomoucí vyměnila pozice a obsadila třetí místo, v sobotu se ale v případě výhry za tři body mohla vrátit zpět na druhou příčku. Úvod hry ale jasně opanovala Olomouc, na kterou se Jihlavští gólově dotáhli až ve třetí třetině. Na branky skoupé utkání nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých dominoval Tomáš Čachotský. „My s Hubasem jsme to nedali, tak mohl Tomáš vyniknout,“ culil se nad výkonem svého kapitána Filip Seman.

Jihlavští hokejisté se po prohře v Boleslavi chtěli opět navrátit na vítěznou vlnu, v cestě jim ale stála rozjetá Olomouc, která naplno bodovala v pěti předchozích zápasech. A úvodní minuty napověděly, že hosté rozhodně nepřijeli na Vysočinu body odevzdat. Naopak. Vstup do zápasu jim vyšel daleko lépe než domácím. „Olomouc ze začátku byla lepším týmem. Nám chyběl pohyb, tím pádem i důraz v osobních soubojích. Soupeř byl všude o krok dřív,“ uznal kvality celku z Hané Tomáš Čachotský.

V předešlých kolech, opomeneme-li středeční utkání s Boleslaví, se Dukle dařilo skórovat hned zkraje zápasu. V sobotu se ale role obrátily a byla to právě Olomouc, kdo už se radoval z vedení po několika odehraných minutách. „Já jsem byl také u toho našeho „smolného“ gólu, byla to dorážka po nahození od obránce. Začátek nám nevyšel, nebyl to od nás vůbec dobrý vstup do zápasu. Celkově ten náš přístup nebyl nejlepší, prohrávali jsme souboje, pořád jsme byli na zadku. Rozhodně jsme nezačali tak, jak jsme chtěli,“ litoval Filip Seman, který se do sestavy vrátil po zranění. „Na to jsem se samozřejmě těšil moc, že budu taky moct hrát a ne jen trénovat,“ uznal sympatický útočník, že už ho, jak se říká, svrběly ruce bez hokeje.

Domácí hokejisté dlouho nemohli najít recept, jak překonat brankáře Vošvrdu. Jak postupoval čas, dostávali se před jeho bránu častěji, kýžená branka ale stále nepřicházela. Až ve třetí třetině si mohl celý stadion s úlevou zařvat „góóól“, když se trefil uzdravený Seman. „Nejdřív jsme bojovali o puk v rohu, snažili jsme se to v přesilovce udržet. Já jsem teda bohužel o puk přišel, naštěstí Michal (Velecký – pozn. aut.) ho ještě vybojoval a hned mi nahrál. Vystřelil jsem z první, gólman to ještě vyrazil, a tak jsem si puk potáhl do bekhendu a zasunul ho za něj. Takže tam bylo trochu i štěstí, ale myslím, že jsme mu šli naproti,“ popsala „čtyřiadvacítka“ jak se přesilovková formace na branku nadřela.

Po vyrovnání „Ježci“ ještě přidali a natahovali se po obratu, který se jim ale nakonec do konce třetiny uskutečnit nepovedlo. „Ve třetí třetině už jsme byli jednoznačně lepší. Škoda, že jsme tam nedali ještě nějaký další gól a nevyhráli jsme za tři body. Ale i tak si myslím – otočit s takovým týmem, jakým je Olomouc, z 0:1 na 2:1 – to jsou dobré dva body,“ byl spokojený Čachotský.

Právě jihlavský šikula vystřelil Dukle bonusový bod, když v samostatných nájezdech uspěl třikrát ze tří pokusů. Gólman hostí z něj musel být zoufalý, jelikož „Čagy“ na něj dvakrát vyzrál svým známým zakončením do bekhendu, napotřetí zvolil forhend a Vošvrdovi naprosto nedal šanci. „Zvažoval jsem, že bych to zkusil i potřetí, když to dvakrát vyšlo, ale myslím si, že by to brankář už čekal. Těžko říct. Rozhodl jsem se ale jinak. Napadlo mě to, tak jsem to zkusil a jsem rád, že to tam spadlo a máme bod navíc, který určitě bude na konci sezony důležitý,“ radoval se domácí kapitán a zároveň nejproduktivnější hráč ligy.

Aby někdo mohl vyniknout, musí být někdo jiný trochu upozaděn. Takového hesla se drží Filip Seman. „Nám to ale na tréninku třeba jde, jo,“ přesvědčoval se smíchem přítomné Seman, který narážel na svůj a Radka Hubáčka neproměněný nájezd. „Ale já jsem v zápase svůj nájezd zbytečně uspěchal. Viděl jsem, že mám místo na té lapačce a místo abych to udělal tak, jak to trénuju, tak jsem to uspěchal a nevyšlo to,“ popsal už vážně příčiny neúspěšného provedení a pustil se i do chvály svého kapitána. „To je výborné, že mu to šlo. Je super, že Ríťa chytil ty dva nájezdy, a tak se Tomáš vůbec k těm dalším dostal. My s Hubasem jsme to nedali, tak mohl vyniknout,“ culil se znovu pobaveně „Semiš“.