Dukla jede k poslednímu zápasu roku do Třebíče

20.12.2013 / Zdeněk Drla

Poslední mistrovské utkání v tomto kalendářním roce odehraje Dukla Jihlava na ledě Horácké Slavie Třebíč. Prestižní derby Vysočiny bylo vyhodnoceno jako rizikové utkání, proto musí fanoušci počítat s přísnějšími bezpečnostními opatřeními.
Duel mezi šestou Horáckou Slavií Třebíč a třetí Duklou Jihlava startuje v třebíčské MANN+HUMMEL Areně v sobotu 21. prosince 2013 v 17:30 hodin.. Brány stadionu se otevírají již v 16 hodin. POkud do Třebíče nevyrazíte osobně, můžete průběh zápasu sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Bude to svátek hokeje na Vysočině. Poslední hrané kolo v roce 2013 proti sobě svede dva velké rivaly. Do hájemství Horácké Slavie Třebíč přijíždí Dukla Jihlava. Domácí Bílé hvězdy mají za sebou povedenou šňůru čtyř vítězných zápasů, Dukla si v posledních třech těžkých zápasech připsala na své konto osm bodů. Třebíč se v posledním kole představila v Berouně, kde proti domácím šelmám održel její gólman Martin Falter čisté konto.

Za zmínku stojí i nová akvizice v družině trenéra Kamila Pokorného. V Horácké Slavii se po operaci kolene rozehrává velezkušený bývalý reprezentační útočník, toho času hráč brněnské Komety, Libor Pivko. A jeho přítomnost v týmu je znát. Ve dvou zápasech, které doposud v třebíčském dresu odehrál, skóroval hned třikrát.

Na jihlavské straně zase září Adam Zeman a Marek Prokš. Mladí útočníci rozhodli svými přesnými zásahy středeční derby s Havlíčkovým Brodem. Adam Zeman dvěma trefami pomohl přehrát o dva dny dříve českobudějovický Motor.

Pojeďte si užít předvánoční hokejový svátek

Při minulém derby mezi Duklou Jihlava a Horáckou Slavií Třebíč došlo v sektoru hostů k výtržnostem, které nakonec musela řešit policie. Klub HC Dukla Jihlava totou cestou apelovat na jihlavské fanoušky, aby pojali sobotní zápas jako svátek hokeje na Vysočině a neuchýlili se k chování, jehož jsme ze strany hostujících příznivců byli svědky při posledním duelu těchto týmů v Jihlavě.
Vedení klubu i samotní hráči věří, že se třebíčský stadion nestane místem podobných výtržností a naopak naši fanoušci si předvánoční derby dokáží užít i bez těchto projevů. Nejen v Třebíči jihlavští fans vytváří vždy parádní atmosféru. Vytvořte ji i v tomto předvánočním čase.

Horácká Slavia Třebíč spolu s bezpečnostní agenturou a policií vyhodnotila zápas jako rizikový, proto budou platit zvýšená bezpečnostní opatření (viz. níže)

35. kolo: sobota 21. prosince 2013

HC Olomouc - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)
ČEZ Motor České Budějovice - HC Most (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Benátky nad Jizerou (17:00)
Salith Šumperk - HC Berounští Medvědi (17:00)
BK Mladá Boleslav - HC AZ Havířov 2010 (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Dukla Jihlava (17:30)
SK Kadaň - HC Stadion Litoměřice (17:30)

36. kolo: sobota 4. ledna 2014

HC AZ Havířov 2010 - HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Berounští Medvědi - SK Kadaň (17:30)
HC Dukla Jihlava - Salith Šumperk (17:30)
HC Most - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
BK Mladá Boleslav - HC Olomouc (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - ČEZ Motor České Budějovice (18:00)

Bezpečnostní a organizační opatření pro derby Třebíče s Duklou Jihlava

V sobotu 21. prosince 2013 od 17:30 se na Zimním stadionu Města Třebíče – MANN+HUMMEL ARENĚ odehraje další derby mezi Horáckou Slavií Třebíč a Duklou Jihlava. Protože zápas byl vyhodnocen jako rizikový, budou tomu odpovídat i posílená bezpečnostní opatření. Ta mají jediný cíl, zajistit klidný a bezproblémový průběh zápasu.

Horácká Slavia ve spolupráci s policií vyhodnotila zápas jako rizikový a proto bylo přistoupeno k posílení bezpečnostních opatření v průběhu zápasu a kontrol před utkáním samotným. Prosíme proto diváky, aby na zápas dorazili s časovým předstihem a počítali s určitým časovým zdržením u vchodů na stadion, kde budou probíhat důkladné prohlídky všech příchozích.

Zájmem klubu je, aby se zápas odehrál v co nejlepší hokejové atmosféře.
Cílem opatření, ke kterým bylo přistoupeno je, aby si diváci mohli v klidu vychutnat tento výjimečný hokejový zápas.

Soupis opatření
Upozorňujeme všechny návštěvníky, aby na sobotní utkání, které startuje prvním buly přesně v 17:30, dorazili s dostatečným časovým předstihem a počítali se zdržením při důkladných osobních prohlídkách.
V čase konání zápasu budou orgány k tomu povolané připraveny použít institut zkráceného přípravného řízení v případě jakéhokoli překročení zákonných mezí. Smyslem zkráceného přípravného řízení je urychlit a zjednodušit přípravné trestní řízení a v co nejkratší době postihnout pachatele méně závažných trestných činů.
Ulice Kateřiny z Valdštejna bude zhruba od schodů od vlakového nádraží výše uzavřena a bude určena pouze pro fanoušky hostujícího týmu. Pro fanoušky Jihlavy bude vymezen horní vchod a pokladna u prodejny se sportovním zbožím.
Na stadionu budou přítomni strážníci Městské policie a bezpečnostní agentury Trebi, kteří budou dbát na dodržování veřejného pořádku.
Tribuny stadionu a chování diváků bude monitorováno kamerovým systémem. Záznam může být v případě použit jako důkaz.
Sektor pro hosty bude uzavřen a oddělen od zbytku stadionu, stejně jako prostor pod sektorem hostů.
Pokladny budou otevřené v sobotu od 15:00 hodin, stadion pak od 16:00 hodin.
Po fanoušky hostů bude vyhrazen venkovní prostor na ulici Kateřiny z Valdštejna před pokladnou a prodejnou se sportovním zbožím. Pokud tento prostor opustí, budou se znovu muset podrobit bezpečnostní osobní kontrole a budou také muset znovu uhradit vstupné.

Prosíme tímto všechny návštěvníky zápasu, aby svým slušným chováním na tribunách přispěli k bezproblémovému průběhu zápasu.
Vedení SK HS Třebíč