Třetí venkovní duel v řadě sehraje Dukla v Benátkách nad Jizerou

17.01.2014 / Libor Kucza

O dobrém rozpoložení se hovořit nedá. Svěřenci Petra Vlka si v předchozím kole připsali druhou porážku v řadě, a tak budou mít v rámci 41. kola druhé nejvyšší tuzemské hokejové soutěže co napravovat. Do cesty se červenožlutým postaví Benátky nad Jizerou, které nejednou prokázaly, že umí být houževnatým sokem. Úvodní buly bude na benátecké ledové ploše vhozeno v 17:00. Klání můžete sledovat rovněž prostřednictvím textového on-line přenosu.

Farma extraligového Liberce se v současné době nachází na deváté pozici, avšak na svém kontě má stejně bodů jako o příčku výše postavené Ústí nad Labem. Svěřenci Filipa Pešána tak nyní bojují o každý bodík. V předchozím kole ale neuspěli, když padli na půdě Berouna v poměru 1:2. „Věděli jsme, že když inkasujeme první branku, tak Beroun začne urputně bránit, což se stalo i v minulém utkání s Jihlavou. Přes klubko pěti hráčů a vynikajícího Cikánka v brance jsme se nebyli schopni prosadit,“ hledá hlavní lodivod mužstva příčiny porážky.

Jihlavští hokejisté museli po skončení posledního hraného duelu skousnout ještě o něco horší pilulku. Ve vzdáleném Havířově totiž utrpěli debakl v poměru 1:7. O utkání bylo rozhodnuto prakticky již v jeho samotném úvodu. Ve druhé minutě totiž svítilo v kolonce branek domácího celku číslo 2. Snížení Adama Zemana kýžený obrat nepřineslo, AZ poté ještě více popustil uzdu ofenzivní činnosti a přidal další přesné zásahy.

Nejproduktivnějším hráčem Benátek je Josef Skořepa, který nasbíral 22 bodů. Tabulce střelců pak se třinácti přesnými zásahy vládne extraligou ošlehaný Jan Plodek. Mezi obránci kraluje Ján Niko (1+10), který je s dvaadevadesáti trestnými minutami zlým mužem týmu. Benátecké brankoviště okusilo od startu tohoto prvoligového ročníku již šest mužů v masce. Nejčastějším pánem tohoto území byl talentovaný Jan Lukáš, který před startem sezony figuroval na soupisce pražského Lva. Po odchytání třinácti zápasů se může pochlubit vynikajícími statistikami. V kolonce úspěšnosti zásahů svítí číslo 94,44%, průměr obdržených branek na utkání je pak 1,77.

JAK NA LEPŠÍ VÝKON? Jako by se Filip Seman s Petrem Mockem doumlouvali, kterak vyzrát na soupeře. Podaří se Dukle odvézt body z benáteckého ledu i podruhé? Foto: Zbyněk Zápotočný

41. kolo: sobota 20. ledna 2014

HC Benátky nad Jizerou – HC Dukla Jihlava (17:00)
HC AZ Havířov 2010 – HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)
ČEZ Motor České Budějovice – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Olomouc – Salith Šumperk (17:00)
HC Most - HC Berounští Medvědi (17:30)
BK Mladá Boleslav – SK Kadaň (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Stadion Litoměřice (18:00)