Duklu čeká obtížná zkouška. Zkrotí Ústecké Lvy?

24.01.2014 / Libor Kucza

Třiačtyřicátým kolem druhé nejvyšší tuzemské hokejové soutěže odstartuje jihlavským hokejistům série těžších duelů. K prvnímu z nich zajíždí do dalekého Ústí nad Labem. Lvi patřili dlouhou dobu k předním klubům první ligy. V letošním ročníku se však mužstvo stále hledá. V současné době patří svěřencům Milana Skrbka devátá příčka. Potvrdí Dukla roli favorita a odveze si z ledové plochy Zlatopramen arény cenné body? Úvodní buly bude vhozeno v 18:00. Klání můžete sledovat rovněž prostřednictvím textového on-line přenosu.

Ústečtí hokejisté svádí tuhý boj o poslední postupovou příčku do play-off. Na osmé Benátky nad Jizerou ztrácejí tři body. V posledních duelech však nastal útlum, z pěti pokusů dokázali Lvi zvítězit pouze jednou. Ve 42. kole padli na půdě Berouna, který se tak Ústí přiblížil na rozdíl jediného bodu. Ústečtí prohrávali již od páté minuty, zlom však nastal ve třetí periodě, kdy Medvědi přidali další dvě branky. Závěrečný heroický výkon již nepomohl, ústecká družina padla v poměru 2:3.

Svěřenci Petra Vlka zdolali v předchozím kole Most. Beznadějně poslední celek byl již od úvodu duelu horším celkem, červenožlutí měli klání pod kontrolou, díky čemuž jej dotáhli k jednoznačnému vítězství 6:3. Dvěma přesnými trefami se na zisku tří bodů podílel mladý snajpr Adam Zeman.

Nejproduktivnějším hráčem Ústí je Jaroslav Roubík. Zkušený forvard nasbíral v dosavadním průběhu soutěže 30 bodů. S patnácti přesnými trefami je rovněž nejlepším střelcem týmu. Nejofenzivněji laděným obránce je třiadvacetibodový Zbyněk Sklenička. Vytáhlý bek je má na svém kontě již 73 trestných minut, což je nejvíce z ústeckého kádru. Brankoviště severočeského celku hájí dvojice Michal PetrásekJan Dlouhý.

ŘÍZENÁ DEMOLICE. Michal Důras skóruje v předchozím domácím duelu proti Ústeckým Lvům, které Dukla ovládla v poměru 9:3. Uspěje i nyní? Foto: Josef Plechatý

43. kolo: sobota 25. ledna 2014

HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod – Salith Šumperk (17:00)
ČEZ Motor České Budějovice – SK Kadaň (17:00)
HC Olomouc – HC Stadion Litoměřice (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC AZ Havířov 2010 (17:30)
BK Mladá Boleslav – Medvědi Beroun 1933 (17:30)
HC Most – HC Benátky nad Jizerou (18:00)