Jihlavští hokejisté přivítají lídra z Mladé Boleslavi

26.01.2014 / Libor Kucza

Čtyřiačtyřicáté kolo přisoudilo Dukle toho nejtěžšího možného soupeře. Na Horácký zimní stadion totiž přicestuje suverénní celek letošní ročníku první ligy. Mladá Boleslav si na své pronásledovatele drží prakticky nedostižný náskok, již nyní je jasné, že bude bojovat o nejvyšší příčky. Červenožlutí se pokusí zastavit rozkolísanou formu posledních týdnů a navázat na předchozí domácí vítězství nad Bruslařským klubem. Úvodní buly bude vhozeno v tradičních 17:30. Střetnutí bude k dispozici také prostřednictvím textového on-line přenosu.

Bruslaři zatím jako jediné mužstvo překročili stobodovou hranici. Na svém kontě mají bodů hned 109. Na druhou Mladou Boleslav a třetí Duklu tak mají náskok šestnácti, potažmo dvaadvaceti bodů. V předchozím kole přivítali Mladoboleslavští hokejisté Beroun. Utkání mělo jasného favorita, avšak Medvědi byli dlouho více než důstojným soupeřem. V prvním dějství se bleskově ujali dvoubrankového vedení. Ve dvanácté minutě sice korigoval Nouza, avšak v závěrečné periodě vrátila Berounu náskok nová akvizice Miroslav Třetina. Díky heroickému výkonu v posledních minutách Mladoboleslavští vyrovnali, následně pak v poslední vteřině prodloužení rozhodl o zisku dvou bodů Tomáš Klimenta. Mužstvo z města značky Škoda tak zvítězilo 4:3.

Rovněž Dukla zaspala úvod utkání s Ústeckými Lvy, na přelomu deváté a desáté minuty dvakrát inkasovala. V poslední minutě první třetiny snížil Filip Seman. Prostřední perioda ale patřila opět Ústí, které červenožlutým odskočilo na rozdíl tří branek. Z této nepříjemné situace se již kádr pod taktovkou trenérské dvojice Petr Vlk – František Zeman nedokázal navzdory přesným zásahům Marka Prokše a Tomáše Kalába dostat, na severu Čech tak padl v poměru 3:4.

Ve vzájemných duelech Dukly a Mladé Boleslavi jsou dlouhodobě úspěšnější Středočeši. V letošní sezoně se pokaždé radoval domácí celek. Nejprve jihlavští hokejisté padli v Boleslavi 0:4, aby následně na domácí půdě oplatili soupeři porážku. Mužstvu z krajského města Vysočiny se to povedlo ve velkém stylu, vítězství 5:2 tomu budiž důkazem. V posledním hraném zápase pak opět Dukla ve ŠKO-ENERGO Aréně neuspěla – 0:2. Budou utkání pokračovat ve stejném duchu?

Nejproduktivnějším hráčem Mladé Boleslavi je zkušený forvard David Výborný, který má na svém kontě 55 bodů. Přední muž Středočechů se dlouho přetahoval s jihlavským Tomášem Čachotský o vedení v tabulce produktivity. Nyní se ale bude muset mužstvo pod vedením Františka Výborného bez svého lídra vinou zranění zhruba tři týdny obejít. V těsném závěsu jak pak Tomáš Klimenta. Do černého nejčastěji míří Tomáš Nouza, technický útočník zaznamenal již 31 přesných zásahů. Nejofenzivněji laděným zadákem je sedmadvacetibodový Milan Toman. Roli zlého muže zastává v mladoboleslavské družině Lukáš Bohunický, posbíral již 105 trestných minut. Brankoviště Bruslařů hájí v právě probíhajícím ročníku dvojice Roman WillMichal Valent. Častěji je v bráně k vidění druhý jmenovaný, který se může pochlubit 94,19% úspěšností zásahů. V kolonce obdržených branek pak svítí číslo 1,7.

SOUBOJ O KAŽDÝ CENTIMETR LEDU. Klání s Mladou Boleslaví bývají vždy úpornými boji. Dokáže Dukla zopakovat domácí vítězství nad favoritem? Foto: Zdeněk Drla

44. kolo: pondělí 27. ledna 2014

HC Dukla Jihlava – BK Mladá Boleslav (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
SK Kadaň – HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
HC AZ Havířov 2010 – HC Most (18:00)
HC Medvědi Beroun 1933 – HC Olomouc (18:00)
HC Stadion Litoměřice – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)
Salith Šumperk – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)