V rychlém sledu prověří červenožluté další favorit. Dukla cestuje na Hanou

28.01.2014 / Libor Kucza

Zběsilé tempo první ligy pokračuje. Jihlavští hokejisté sehrají v rámci 45. kola již čtvrté utkání během jednoho týdne. Do cesty se jim postaví Olomouc, tedy celek, se kterým se téměř po celou dobu průběhu letošního ročníku přetahovali o druhou příčku tabulky. Nyní si však Kohouti vypracovali solidní sedmibodový náskok. Podaří se Dukle uspět a vykřesat zřejmě poslední naději na posun tabulkou? Úvodní buly bude v „plecharéně“ vhozeno v 18:00. Utkání můžete sledovat rovněž prostřednictvím textového on-line přenosu.

Olomouc podává velmi dobré výkony. Družina pod taktovkou Petra Fialy se může těšit z dobré ofenzivní činnosti. V posledních pěti duelech dokázala nasázet hned 29 branek! Dobrou formou oplývá také Tomáš Halász, který již dvakrát po sobě vychytal čisté konto. Tento fakt je bezpochyby dobrou defenzivní vizitkou celého mužstva, které zkrátka šlape tak, jak má. V prvním „nulovém“ utkání zdolala Mora v poměru 6:0 Litoměřice, v kole čtyřiačtyřicátém vytěžila tři body za výhru 4:0 ve středočeském Berouně.

Dukla si po nevyrovnaných výkonech toužila vyšlápnout na lídra tabulky, Mladou Boleslav. V úvodu byli červenožlutí mnohem aktivnější, což ale hosté dvěma brankami utnuli. V prostřední periodě ještě stihl snížit Petr Haluza. Více již ale mužstvo z krajského města Vysočiny nezvládlo a podlehlo Bruslařskému klubu těsně 1:2. Sympatický výkon je ale do dalších bojů příslibem.

Produktivitě Kohoutů vládne Denis Kindl, který posbíral již 43 bodů. Nejlepším střelcem je pak šestnáctigólový Jan Knotek. Do ofenzivy ze zadních řad nejčastěji vyráží Jan Jaroměřský, jenž má na svém kontě 14 bodů. Nejvíce trestných minut, a to 82, posbíral forvard Richard Diviš. Brankoviště letos hájí vyrovnaná dvojice Tomáš HalászTomáš Vošvrda. První jmenovaný má 95,17% úspěšnost zásahů, průměr obdržených branek na zápas se pak zastavil na čísle 1,38. Druhý muž v masce má ve svých statistikách čísla 94,17%/1,69. Na brankářském postu Hanáky bota rozhodně netlačí, ba naopak.

PAN NEOMYLNÝ. Tomáš Čachotský si vychutnává nájezd proti brankáři Olomouc. Tomáš Vošvrda neměl nárok. Bude se i nyní radovat Dukla? Foto: Zbyněk Zápotočný

45. kolo: středa 29. ledna 2014

HC Olomouc – HC Dukla Jihlava (18:00)
ČEZ Motor České Budějovice – Medvědi Beroun 1933 (17:30)
BK Mladá Boleslav – HC Benátky nad Jizerou (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – SK Kadaň (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Most (18:00)
Salith Šumperk – HC AZ Havířov 2010 (18:00)