Hosté si to zasloužili, předvedli lepší výkon než my, uznal Martin Kuřítko

02.02.2014 / Diana Váňová

Po zápase v Olomouci hráči Dukly doma chtěli potvrdit body a stáhnout náskok právě na druhý tým tabulky. Zápas s Českými Budějovicemi jim ale nevyšel podle představ, diváci již na Horáckém zimním stadionu viděli lepší výkony. Přesto se ale Jihlavští natahovali po bodu. Nakonec si vítězství zajistili hosté v poslední minutě zápasu a domácí vyšli s prázdnou. „Rozhodně si to zasloužili. Předvedli lepší výkon než my a chtěli víc vítězství,“ uznal po zápase Martin Kuřítko, jenž ve druhé třetině srovnával stav utkání.

Ačkoliv měla Jihlava před zápasem téměř dvakrát tolik bodů, co její soupeř, rozhodně nemohla počítat s jednoduchým utkáním. Motor se umí na Duklu správně „vyhecovat“ a zápasy s ním byly převážně vyrovnané. Tentokrát ale začaly lépe Budějovice, když je v páté minutě poslal do vedení Kuchejda. „My jsme od začátku špatný pohyb. Nebylo to ono, bylo to takové unavené,“ usoudil po zápase Petr Mocek.

Domácím se povedlo ještě v první třetině snížit, první gól v letošní sezóně zaznamenal Martin Kuřítko. „Takhle dlouho jsem v kariéře na první branku ještě nečekal, takže jsem za to rád, že tam spadl. Moje pozice v týmu není taková, abych dával každý zápas gól,“ poznamenal důrazně hrající útočník, který se nebojí žádných šarvátek ani shození rukavic.

Oba týmy v dalším průběhu vstřelili ještě po jedné brance a už to vypadalo, že zápas směřuje k prodloužení. „Měli jsme to v hlavách, chtěli jsme to samozřejmě dotáhnout na remízu, protože jsme, i přes docela rozsáhlou marodku, dřeli. Ale bohužel přišla zase chyba, zase to to už po několikáté opakuje,“ krčil rameny Mocek. Čtyřicet sekund před koncem třetí třetiny ale pro domácí přišla ledová sprcha – Rok Pajič vrátil vedení Motoru a vzhledem k průběhu zápasu moc času na srovnání nezbývalo. Jihlava v posledních vteřinách měla k dispozici ještě přesilovou hru a odvolala Ritticha, hosté už ale těsné vítězství za vydatné podpory svých fanoušků ubránili. „Doufali jsme, že urveme aspoň bod. I když podle mě jsme si ho nezasloužili… je to ale škoda, že jsme nic nezískali,“ čišelo zklamání také z Kuřítka.

Kromě prohry bude muset Dukla řešit také zranění některých hráčů, kteří ze zápasu museli odstoupit. „Bohužel, to k hokeji patří, my se s tím musíme vyrovnat. Sáhneme, jak se říká, do rezerv,“ uvedl na tiskové konferenci asistent trenéra František Zeman. Zároveň alespoň přišel s pozitivní zprávou ohledně stavu kapitána Čachotského: „Tomáš ještě doléčuje zranění, ale věřím, že příští týden se přidá k mančaftu.“

Samotná prohra mrzí o to víc, že přišla po skvělém výsledku z Olomouce. „Jak je vidět, dokážeme porazit Olomouc i u nich doma, můžeme hrát dobře,“ míní Kuřítko. Poslední dobou však Jihlavští předvádějí poměrně nevyrovnané výkony a nedaří se jim tak, jak všichni doufali. „Od nového roku je to jak na houpačce. Vždycky uděláme dobrý zápas, kdy hrajeme perfektně, obětavě, a pak prohrajeme po úplně zbytečných věcech jako třeba teď proti Budějovicím. Individuální chyby dělají zkušení hráči včetně mě, a to je bohužel to, co nás stojí cenné body,“ komentoval chyby ve hře a rozdílně odehrané zápasy obránce Mocek.

První liga pokračuje dalším zápasem již v pondělí, hráči tedy moc času na odpočinek nemají. „Podmínky jsou pro všechny stejné. Program máme nahuštěný my i ostatní. Nevidím důvod, proč by tým, který má věkový průměr nějakých 23 roků, by měl být unavený. Nemyslím si to, že bychom měli být unavení,“ odmítl urostlý obránce otázku, zda týmu nebudou docházet síly. Ty Dukla nyní bude potřebovat, jelikož ji čeká souboj s dvěma krajskými rivaly, první právě už v pondělí v Havlíčkově Brodě. „V pondělí do toho vlítneme naplno, musíme ten Brod konečně porazit. Dáme do toho všechno a snad to vyjde,“ přislíbil Kuřítko, že se bude na co koukat.