2:3
(1:1, 0:1, 1:1)

Jihlavští hokejisté podlehli po dramatickém boji Českým Budějovicím

01.02.2014 / Libor Kucza

Klání 46. kola mělo velmi dobré tempo již od úvodních minut, což demonstrovala brzká branka v podání Motoru. Hosté měli zpočátku navrch. Po vyrovnání Martina Kuřítka se ale herní obraz vyrovnal. V prostřední části jasně dominovali hosté, kteří se také ujali zásluhou Daniela Boháče. Závěrečná třetina přinesla opět vyrovnání z hole Marka Prokše. V závěru však přišel pro Duklu šok, hosté v poslední minutě rozhodli o svém vítězství. Červenožlutí podlehli Motoru těsně 2:3.
01.02.2014 17:30, 1. liga ČR - 46. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich – Mocek, Dobrovolný, Jaroš, Podlipnik, Čáp, Kaláb, Štebih – Seman, Hubáček, Důras – Prokš, Mikeš, Zeman – Kuřítko, Velecký, Malec – Štěpánek, Vysloužil
2

Banes Motor České Budějovice

Halmoši – Pavlíček, Novák, Chmelíř, Vráblík, Kasík, Platil – Boháč, Pajič, Kotalík – Pšurný, Melka, Rob – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Vaniš, Ferebauer, Švec
3
Branky a nahrávky: 13. Kuřítko (Malec, Štěpánek), 53. Prokš (Seman, Mocek) – 5. Kuchejda (Šachl), 24. Boháč (Pajič, Kotalík), 60. Pajič (Novák, Kotalík). Rozhodčí: Vampola – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 5:6. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 2571. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

Utkání začalo velmi netypicky. Rok Pajič totiž při úvodním vhazování zasáhl Radka Hubáčka holí do tváře, za což byl potrestán. Dukla ale přesilovou hru nevyužila. O několik málo okamžiků později se v dobré pozici ocitl Zdeněk Šperger. Forvard Motoru ale z mezikruží těsně minul pravou tyč. Zvýšená aktivita však Českým Budějovicím přinesla ovoce. V čase 04:11 se David Kuchejda ujal ihned po vhazování puku, obkroužil branku, načež završil pohlednou individuální akci přesným bekhendem k pravé tyči – 0:1. Motor byl i nadále lepším celkem, avšak Dukla se i přesto dočkala vyrovnání. Ve třinácté minutě dopravil kotouč po skrumáži před brankou hostí za brankovou čáru Martin Kuřítko – 1:1. Herní obraz se poté vyrovnal, a tak se odcházelo do kabin za bezbrankového stavu.

Zpočátku se zdálo, že si domácí z nepovedeného úvodu duelu vzali ponaučení, leč opak byl pravdou. Když Dukla nevyužila přesilovou hru, následoval trest. V čase 23:29 poslal hostující celek do vedení Daniel Boháč – 1:2. Od této chvíle byl na ledové ploše pouze jeden celek, a to České Budějovice. Největší příležitosti Motoru přišly na přelomu poloviny utkání. Ve 29. minutě pálil velmi nebezpečně z otočky Šperger. Zanedlouho dostal do mezikruží nabito Antonín Melka, avšak ani on nedokázal optimálním způsobem zakončit. Proti následné dělovce Kuchejdy zasáhl Rittich vynikajícím semaforem. Když v závěru druhé dvacetiminutovky nedotáhl do zdárného konce pohlednou individuální akci Aleš Kotalík, skóre se již nezměnilo.

Do závěrečné části vlétla Dukla poměrně aktivně, slibnou příležitost měl ve 44. minutě Petr Mocek. Jihlavský zadák ale nedokázal z nastalého závaru usměrnit kotouč za brankovou čáru. Stoupající aktivita domácích nakonec přinesla vyrovnání, o které se díky šťastnému odrazu od zad Dominika Halmošiho postaral Marek Prokš - 2:2. Již se zdálo, že utkání pomalu dospěje do prodloužení, když přišel čas 59:20. Jan Novák napříhl na modré a nasměroval kotouč směrem k Rittichovi. Do rány poté vložil hůl Rok Pajič, který tak změnil směr letu puku, čímž rozhodl o vítězství svého celku – 2:3. Svěřenci Petra Vlka tak na České Budějovice nestačili, prohráli 2:3.

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (ČEZ Motor České Budějovice): Určitě jsem spokojený. Jak s předvedenou hrou, tak hlavně s výsledkem, kdy jsme tři body urvali v poslední minutě. Myslím si, že to bylo hezké utkání pro diváky, bylo to nahoru-dolů. Možná, si myslím, jsme byli o malinko lepší a výhru jsme si zasloužili víc.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): V první řadě musíme pogratulovat soupeři ke třem bodům. Myslím si, že byli dvě třetiny lepší v pohybu, my jsme měli lepší pohyb až po korekturách ve třetí třetině, to si myslím, že jsme byli o trochu lepší než soupeř. Hosté minutu před koncem šťastným gólem odskočili na ten rozdíl, odváží si body a my odcházíme s prázdnou.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie