Další derby je tady! Do Jihlavy míří Bílé hvězdy z Třebíče

04.02.2014 / Zdeněk Drla

Ještě pořádně nedozněly oslavy pondělního vítězství v Havlíčkově Brodě a Duklu čeká další vysočinské derby - tentokrát doma. Do krajského města přijíždí Horácká Slavia Třebíč. A opět půjde o souboj dvou týmů z vrchních pater tabulky. Zatímco si Dukla v pondělí upevnila své třetí místo, Třebíč díky vysoké výhře nad Berounem drží místo páté.
Souboj Dukly Jihlava a Horácké Slavie Třebíč začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 5. února 2014 v 17:30 hodin. Buďte u toho!

Horácká Slavia Třebíč patří k nejlepším týmům na hřištích soupeřů. Alespoň co se bodového zisku týká. Zpátky do Třebíče si svěřenci trenéra Kamila Pokorného dovezli z výjezdů už 43 bodů a v tomto ohledu jsou v celé soutěži druzí za Mladou Boleslaví.

S Novotným v brance?

Regionální rival jihlavské Dukly před časem posílil v brankovišti. Na dlouhodobé zranění gólmanské jedničky Martina Faltera reagovalo vedení Třebíče angažováním dvaadvacetiletého Filipa Novotného. Jihlavský odchovanec, který ještě v minulé sezoně hájil branku Dukly, přišel k Bílým hvězdám z pražské Sparty. Za Třebíč nastoupil již k sedmi zápasům, v nichž vychytal dvakrát nulu. Drží si i velice solidní procentuální úspěšnost zákroků - 96,34. Dá se tedy očekávat, že se ve středečním derby postaví "proti svým."

Třebíč si v minulém kole vyšlápla doma na Medvědy z Berouna, kterým nasázela "bůra", úspěšná byla Pokorného družina i v domácích duelech s Kadaní (1:0), Havířovem (3:2 pp) či Havlíčkovým Brodem (4:1), body si přivezla i z Litoměřic (1:2 sn) a Českých Budějovic (3:0).

Týmovým statistikám Horácké Slavie vévodí Marek Laš. Zkušený útočník má na svém kontě jedenatřicet kanadských bodů za 13 gólů a 18 asistencí. Sedmadvacetiletému forvardovi dýchají na záda Jakub Čuřík (16+12) a Lukáš Nahodil (6+22), pozadu nezůstává ani mladík Tomáš Vondráček se sedmadvaceti body, které získal za 16 gólů a 11 asistencí.

Poslední vzájemný zápas:

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Dukla Jihlava 1:3

Branky a nahrávky: 25. Mrázek (Wasserbauer, Raška) – 2. Štebih (Hubáček), 13. Hubáček (Důras), 37. Prokš (Zadražil, Čachotský). Rozhodčí: Hodek, Jeřábek – Lukš, Novák. Vyloučení: 5:7, navíc Laš (Třebíč) 10 min. OT. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 3450. Střely na branku: 37:21. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3. Třetiny: 0:2, 1:1, 0:0.

SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Dietz, Bilčík, Dlapa, Dujsík, Peroutka, Přibyl, Malena – Laš, Nahodil, Vondráček – Křivohlávek, Mikeska, Čuřík – Čech, Kaut, Kadela – Wasserbauer, Raška, Mrázek
HC Dukla Jihlava: Rittich – Zadražil, Mocek, Dobrovolný, Jaroš, Podlipnik, Čermák, Kaláb, Štebih – Hubáček, Vysloužil, Haluza, Zeman, Kuřítko, Mikeš, Seman, Velecký, Prokš, Čachotský, Důras

DERBY JE TADY. S Horáckou Slavií Třebíč má Dukla letos pozitivní bilanci. Na jejím ledě dvakrát vyhrála (8:2 a 3:1), doma brala bod, když o konečném výsledku zápasu 22. kola rozhodovaly až samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější hráči týmu kolem kapitána Davida Dolníčka. Foto: Zbyněk Zápotočný

Zvýšená bezpečnostní opatření při zápase

Při derby s Horáckou Slavií Třebíč budou panovat zvýšená bezpečnostní opatření hlavně v sektoru hostů. Pro ně bude k dispozici, jako již tradičně, speciální vchod F - směrem od pivovaru, kde bude pro ně zřízena i speciální pokladna. "Pro duel s Třebíčí platí zvýšená bezpečnostní opatření, proto si dovolujeme upozornit hostující fanoušky, aby ve svém zájmu přijeli na utkání s dostatečným časovým předstihem. Na základě zkušeností z podobných zápasů budou hostující fanoušci podsupovat důsledné osobní prohlídky, abychom co nejvíce elimininovali možnost pronesení zakázané pyrotechniky. Věříme, že domácí i hostující příznivci přispějí k co nejlepší atmosféře svými hlasivkami a bubny a prokáží svou fanouškovskou vyspělost," uvedl hlavní pořadatel Dušan Pařil.

48. kolo: středa 5. února 2014

HC Most - ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
HC Dukla Jihlava - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC AZ Havířov 2010 - BK Mladá Boleslav (18:00)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Olomouc (18:00)
HC Berounští Medvědi - Salith Šumperk (18:00)
HC Stadion Litoměřice - SK Kadaň (18:00)

49. kolo: sobota 8. února 2014

HC Stadion Litoměřice - HC AZ Havířov 2010 (17:00)
Salith Šumperk - HC Dukla Jihlava (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Most (17:00)
ČEZ Motor České Budějovice - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:00)
HC Olomouc - BK Mladá Boleslav (17:00)
SK Kadaň - HC Berounští Medvědi (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Benátky nad Jizerou (17:30)

a