V rychlém sledu je tu další zápas. Do Jihlavy přijede farma Chomutova

09.02.2014 / Zdeněk Drla

Už jen dva domácí zápasy v základní části mají ve svém kalendáři zatrženy hokejisté Dukly Jihlava. Před svými fanoušky se představí v soubojích proti Kadani a Berounu.
Prvním soupeřem červenožlutých budou Severočeši. Kadaňská rezerva extraligového Chomutova je aktuálně jedenáctá, v posledních zápasech řádně potrápila své protivníky. Vzhledem k olympijské přestávce se dá očekávat, že v černobílém dresu nastoupí i někteří hráči Pirátů. A dobrá zpráva pro fanoušky domácích: do sestavy Dukly by se měli vrátit někteří hráči z početné marodky (budeme informovat).
Duel 50. kola první hokejové ligy mezi Duklou Jihlava a Kadaní startuje na Horáckém zimním stadionu v pondělí 10. února 2014 v 17:30 hodin.

Padesáté kolo první hokejové ligy bylo rozhodnutím řídícího orgánu soutěže přeloženo kvůli kolizi se zápasem české hoejové reprezentace na Zimních olympijských hrách v Soči z původního středečního termínu. Pět ze sedmi duelů bude proto odehráno v pondělí 10. února. Zápasy Benátek se Šumperkem a Havířova s Olomoucí budou sehrány o den později, tedy v úterý.

O osmi účastnících vyřazovacích bojů, které startují v sobotu 22. února, je již nějakou dobu rozhodnuto. Stále je ale o co hrát. Buď o co nejlepší výchozí pozici před play-off, týmy od devátého místa níže pak sbírají každý bod do skupiny play-out, aby se vyhnuly baráži, ve které by musely obhajovat svoji prvoligovou příslušnost.

Tři kola před koncem základní části svedl los proti sobě jihlavskou Duklu a severočeskou Kadaň. Ta je sice až jedenáctá, ale dokáže své protivníky pořádně potrápit. Své o tom ví i tým z krajského města Vysočiny. Ze tří dosavadních vzájemných střetnutí v sezoně vyhrála Dukla za tři body jednou (doma 6:2 ve 24. kole - pozn. aut.), jednou brala dva za výhru v nájezdech, naposledy se musela na kadaňském ledě před svým sokem sklonit.

Dukla v posledním kole prohrála na ledě Šumperku vysoko 2:6, to Kadaň si v zápase s Medvědy z Berouna otevřela střelnici, svého "konkurenta" ve skupině play-out deklasovala 5:0.

Jak dopadne poslední souboj Dukly s Kadaní v této sezoně? Odpověď na tuto otázku bude známa v pondělí vpodvečer.

Poslední vzájemný zápas:

Kadaň je pro Duklu po Havířově druhou nejvzdálenější prvoligovou destinací. A pro body si tam v posledních letech moc často nejezdí. To samé platí i v této sezoně. Dva body sice Jihlava brala po výhře 2:1 po samostatných nájezdech v 11. kole, o pár týdnů později se ale vracela z daleké cesty s prázdnou.

SK Kadaň - HC Dukla Jihlava 3:1

Branky a nahrávky: 33. Chrpa, 47. Račuk (Charousek, Hromas), 47. Ton (Pavlas, Havel) – 5. Důras (Seman, Mocek). Rozhodčí: Bejček – Beneš, Krátký. Vyloučení: 5:3, navíc Charousek, Szakal (KAD) - Kuřítko, Malec (JIH) - všichni 5 + OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 203. Střely na branku: 27:35. Průběh utkání: 0:1, 3:1. Třetiny: 0:1, 1:0, 2:0

SK Kadaň: Kostúr – Mazanec, Opalek, Havel, Pavlas, D. Dobrovolný, Szakal, Trefný – Hromas, Charousek, Račuk – Ton, Kůs, Jíra – Mainer, Chlouba, Hammerbauer – Chrpa, L.Novák, Hlava – J.Novák
HC Dukla Jihlava: Sáblík – Zadražil, Mocek, J. Dobrovolný, Jaroš, Podlipnik, Čáp, Kaláb – R.Hubáček, Vysloužil, Haluza – Zeman, Kuřítko, Mikeš – Seman, Velecký, Čachotský – Malec, Důras

NA KADAŇ. Severočeský tým naposledy odjel z Horáckého zimního stadionu s prohrou. Jak dopadne poslední souboj obou týmů v této sezoně? Foto: Josef Plechatý

:

50. kolo: pondělí 10. února 2014

BK Mladá Boleslav - ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
HC Most - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Dukla Jihlava - SK Kadaň (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC Berounští Medvědi - HC Stadion Litoměřice (18:00)
HC Benátky nad Jizerou - Salith Šumperk (úterý 11.2. v 17:30)
HC AZ Havířov 2010 - HC Olomouc (úterý 11.2. v 18:00)

51. kolo: pátek 14. února 2014

ČEZ Motor České Budějovice - HC Olomouc (16:00)
Salith Šumperk - HC Most (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - BK Mladá Boleslav (17:00)
SK Kadaň - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
HC Berounští Medvědi - HC AZ Havířov 2010 (18:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Dukla Jihlava (18:00)