Jsme silný tým, máme dobrou partu, říká po postupu do semifinále Adam Zeman

28.02.2014 / Tomáš Lysý

Nejlepší jihlavský střelec základní části potvrdil opět své kvality. K osmadvaceti přesným zásahům v základní části si Adam Zeman připsal ve čtyřech utkáních čtvrtfinále s Havířovem čtyři góly, stejně jako olomoucký Pavel Selingr a Milan Mikulík z Mladé Boleslavi. Na rozdíl od nich je však "Zemič" se svým týmem již v semifinále, na čemž má nemalou zásluhu. Čtvrtý zápas totiž svým gólem rozhodl. „Byla to klasická přesilovka. Hubas mě parádně našel přes brankoviště a já jsem to už jen doťuknul do prázdné branky,“ popisuje úspěsnou souhru v početní převaze. Po jeho gólu již žádný další nepadl. Svého semifinálového soupeře se Dukla dozví nejdříve v úterý. „My chceme v semifinále porazit každého a je nám jedno, jestli to bude Olomouc, Třebíč nebo Havlíčkův Brod,“ říká odhodlaně mladý útočník.

Adame, máte za sebou čtvrtý vítězný zápas čtvrtfinálové série s Havířovem, díky kterému jste postoupili do semifinále. Jak byste čtvrtou bitvu zhodnotil?
Tak jsme rádi, chtěli jsme vyhrát a ukončit sérii již v Havířově. Jsme hrozně rádi, že jsme to ukončili poměrem 4-0 na zápasy, a teď máme alespoň více času na regeneraci a odpočinek. Budeme mít čas dobře se připravit na semifinále. To nebude vůbec jednoduché, ale těšíme se na to.

Čtvrtý zápas byl podobný zápasu třetímu. Havířov se znovu v první třetině dostal do vedení, ale Dukle se podařilo vyrovnat. Po bezgólové druhé části se rozhodlo v třetí třetině. Jak jste zápas viděl vy?
I když jsme dostali první gól na 1-0, tak my věříme celý zápas, že to ještě otočíme. Hraje se přece na šedesát minut. Jsme silný tým, máme dobrou partu, prostě jsme se stmelili a otočili jsme to.

Můžete popsat, jak padl Váš dnešní gól?
Byla to klasická přesilovka. Hubas (Radek Hubáček – pozn. aut.) mě parádně našel přes brankoviště a já jsem to už jen doťuknul do prázdné branky.

Právě Radek Hubáček v závěru třetího utkání za jedno střídání padl třikrát během krátké chvíle do střel havířovských hráčů. To se tak často nevidí, že?
To od něj bylo parádní, to nám možná na konci vyhrálo třetí zápas. Klobouk před ním, co na konci předvedl.

Čtvrtfinálová série mezi Vámi a Havířovem vypadala na první pohled jednoduše, vyhráli jste 4-0 na zápasy. Ve skutečnosti to ale nic lehkého nebylo, že?
Každý zápas je těžký, v play-off nejsou lehké zápasy. My jsme prostě silný tým a zvládli jsme to tak, jak jsme to zvládli (usmívá se).

Zbylé tři série se ještě hrají, Dukla postoupila do semifinále první ligy zatím jako jediná. První zápas semifinále Vás čeká až 10. března. Bude se několik relativně volných dní hodit k doléčení šrámů?
Jo jo, teď budeme mít nějaké dny volna, abychom se dali dokupy a pak na to zas „vlítnem“.

Můžete také sledovat možné soupeře pro semifinále. V případě postupu Olomouce Vás čekají právě Hanáci, v případě postupu Litoměřic narazíte na lepšího z dvojice Třebíč – Havlíčkův Brod. Co by pro Vás bylo lepší?
To já nevím, nám je to úplně jedno. My chceme v semifinále porazit každého a je nám jedno, jestli to bude Olomouc, Třebíč nebo Havlíčkův Brod.

Z Havířova je cesta poměrně daleká. Proběhla nějaká menší oslava postupu do semifinále play-off první ligy?
Tak nějaké to pivo jsme si v buse dali, ale nebylo to nic velkého (usmívá se).