Duklu v dalším přípravném zápase prověří Orli ze Znojma

03.08.2014 / Zdeněk Drla

Po úspěšném vstupu do další fáze přípravy před novou sezonou, kdy Dukla porazila před domácím publikem reprezentaci Francie vysoko 6:1, je tu pro družinu trenéra Petra Vlka další zápasová prověrka. Tentokrát červenožlutí vyrazí na soupeřovo kluziště. Soupeřem jim bude účastník rakouské mezinárodní EBEL - Orli ze Znojma.
Zápas mezi Znojmem a Duklou Jihlava startuje na jihu Moravy v úterý 5. srpna 2014 v 18 hodin. Pokud se na znojemský stadion, který mimochodem prošel před sezonou úpravami, nevypravíte osobně, můžete zápas sledovat prostřednictvým textového onlajn přenosu na serveru onlajny.com

Orli ze Znojma se už, zdá se, natrvalo usadili v mezinárodní soutěži EBEL (Erste Bank Eishockey Liga - pozn. aut.). Přesto jsou tradičním soupeřem Dukly Jihlava v předsezonním přípravném období. Nejinak tomu bude i letos. Se Znojmem se Dukla utká dvakrát. První měření sil je na programu v úterý 5. srpna na jihu Moravy, odveta pak přesně za týden na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě.

Hokejový stánek Orlů prošel před novou sezonou 2014/2015 změnami. Nejviditelnějšími jsou instalace nového osvětlení a nových mantinelů.

Zatímco Dukla odehraje v úterý už své druhé přípravné utkání, pro svěřence trenéra Jiřího Režnara to bude zápasová premiéra. V dresu s typickým orlem na prsou nadále pokračují znojemské opory Peter Pucher, Jiří Beroun či Richard Pavlikovský. O místo v sestavě jediného českého účastníka EBEL bojují kupříkladu hráči, které jihlavští fanoušci pamatují z jejich loňského působení v první lize - obránce Marek Drtina nebo útočník Radek Číp.

Grafika: www.hcorli.cz

VÝHRA NAD ZNOJMEM. V loňské přípravě se Dukla utkala se Znojmem dvakrát. V prvním případě na domácím ledě slavila Jihlava výhru 4:3 (na snímku), v odvetě na znojemském ledě prohrála těsně 4:5. Foto: Josef Plechatý