Ostrý start do nového ročníku! Dukla cestuje na led Českých Budějovic

06.09.2014 / Libor Kucza

Hokejové prázdniny jsou minulostí, druhá nejvyšší tuzemská hokejová soutěž opět roztáčí svá kola. Hned v tom prvním narazí jihlavští hokejisté na soupeře z kategorie pikantních. Celek ČEZ Motor České Budějovice zkvalitnil hráčský kádr a do nové sezony si vytyčil smělé cíle, o nichž nelze pochybovat. Důkazem budiž povedené přípravné období korunované ziskem Regionálního poháru.
Podaří se Dukle zdolat rozjeté Jihočechy? Úvodní buly bude v Budvar Areně vhozeno v pondělí 8. září v 17:40 hodin, ještě před tím se mohou fanoušci těšit na slavnostní zahájení nového soutěžního ročníku první ligy. Utkání můžete sledovat prostřednictvím textového onlajn přenosu.

Jihočeský celek před sezonou značně posílil. Do kádru přibyli například Josef Straka či Tomáš Nouza, první jmenovaný bude dokonce kapitánem týmu. Jak nastínil lodivod Motoru Petr Rosol, mužstvo by mělo mít především útočný charakter. „Tým se poskládal trošku jinak, měli bychom být ofenzivněji ladění. Mužstvo jsme doplnili i typově do přesilovek,“ doplnil zkušený trenér. „Chtěli bychom se pohybovat do šestého místa a pokud možno, tak abychom zabudovali do týmu co nejvíce mladých hráčů. V první řadě ale chceme hrát zejména doma atraktivní hokej, který by se divákům líbil,“ odhalil plány družiny od řeky Malše prezident klubu Roman Turek.

Českým Budějovicím se podařilo rovněž navýšit rozpočet, který momentálně činí rovných 40 milionů. „V loňské sezoně jsme úspěšně hospodařili a neskončili ve ztrátě. Plnili jsme naše závazky včas, což nás nesmírně těší. Rozpočet pro letošní sezonu jsme navýšili na 40 milionů korun. Pět milionu navíc jsme použili na posílení kádru. V loňské sezoně jsme měli jednoho kmenového hráče, letos je jich devatenáct. Investovali jsme do nákupu i zkvalitnění kádru," přiblížil generální manažer Stanislav Bednařík.

Českobudějovcký celek měl v přípravném období poněkud pomalejší rozjezd, nutno však podotknout, že dvě ze tří porážek přišly od extraligových mužstev, a to se Spartou Praha (4:7) a Škodou Plzeň (1:4). Postupně se ale výkon Motoru zvedal, což vyústilo v zisk Regionálního poháru. „Můžu to hodnotit jen a jen kladně, protože jsme vyhráli, ale já bych hodnotil stejně, i kdybychom nevyhráli. Byla to nadstandartní utkání oproti obyčejnému přáteláku. Potkali jsme se s kvalitními soupeři. Budu jenom rád, pokud v tomto turnaji budeme pokračovat i nadále,“ prozradil spokojený Radek Bělohlav.

Dukla měla naopak velmi vydařený úvod přípravy, když zvítězila hned šestkrát v řadě. V celkovém součtu si připsala pouhé tři porážky, z toho dvakrát v rámci Regionálního poháru s Horáckou Slavií Třebíč. Ta třetí přišla právě od budoucího soka, tedy Českých Budějovic. Mužstvo z krajského města Vysočiny podlehlo soupeři nakonec kontumačně 1:7, neboť za tohoto stavu ve třiatřicáté minutě závěrečného kola Regionálního poháru (zápas mezi Českými Budějovicemi a Jihlavou se hrál ve čtvrtek 4. září - pozn. aut.) ukončil hlavní rozhodčí Stanislav Mertl utkání.

PRVNÍ LIGA STARTUJE! V loňském ročníku měla Dukla s Českými Budějovicemi vyrovnanou bilanci v podobě dvou vítězství a dvou proher. Jak bude vypadat první vzájemný ostrý souboj sezony 2014/2015. Foto: Zdeněk Drla

1. kolo: pondělí 8. září 2014

ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Most – Rytíři Kladno (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – Salith Šumperk (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC AZ Havířov 2010 – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Stadion Litoměřice (18:00)

2. kolo: středa 10. září 2014

HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
Piráti Chomutov – HC Stadion Litoměřice (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – Rytíři Kladno (17:30)
SK Kadaň – HC Most (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod – HC AZ Havířov 2010 (18:00)
Salith Šumperk – HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)