Musíme si to probrat v hlavách, aby se takový výkon už neopakoval, uvědomuje si Marek Prokš

02.10.2014 / Vojtěch Balaštík

Potřetí v řadě se jihlavská Dukla představila před domácím publikem, tentokrát jí byla soupeřem severočeská Kadaň. Vstup měli domácí vskutku parádní, když se do vedení dostali po pětašedesáti vteřinách utkání. Dukla si pak vypracovala několik dalších příležitostí pro navýšení skóre, nejvíc ji může mrzet nevyužitá, sto vteřin dlouhá přesilovka pět na tři. Ve druhé fázi začali diktovat tempo hry hosté, kteří dvěma góly vývoj zápasu otočili. "Musíme si to probrat v hlavách, aby se takový výkon už neopakoval" je si vědom Marek Prokš, autor jediné branky Dukly.

Po dvou domácích výhrách čekal na jihlavské hráče další nesnadný soupeř, kterým byla Kadaň. Ta loni skončila celkově na 11.místě astronomických šedesát bodů za Duklou. Letos stihla nasbírat v sedmi zápasech jedenáct bodů, což je o čtyři méně než domácí. Loni se ve čtyřech vzájemných kláních třikrát z vítězství radovala Dukla a pouze jednou Kadaň. Poslední výsledek ze závěru loňské základní části 1:0 hovořil ve prospěch domácích, ti ale na výhru navázat nedokázali a Kadaň si tak připsala cenné tři body do tabulky.

„Něměli jsme vůbec špatný začátek. Hned v úvodu jsme dali gól a první třetina z našeho pohledu nebyla vůbec špatná,“ zhodnotil první třetinu Marek Prokš. Nasledovalo několik dalších slibných akcí, ale žádná nevedla k navýšení náskoku. „Vypracovali jsme si několik šancí, které měli skončit gólem, ale v koncovce to není takové, jak bychom si představovali,“ uvědomuje si autor jediné branky domácího celku.

S výkonem byl útočník s jedenáctkou na zádech viditelně nespokojený. „Druhou třetinu jsme prohráli 0:2 a pak to od nás přestalo být ono po celý zbytek zápasu. Udělala se mlha, ale stejně tak se udělala i pro Kadaň, takže na to se nelze vymlouvat,“ nehledal pro zápas omluvu. Stejně jako v přechozím zápase proti Kladnu, tak i dnes otevřel skóre mladý útočník, bohužel šlo o jediný gól do brány soupeře. „Bylo to velice se štěstím. Břízka (David Březina – pozn.aut.) to tam vybojoval, poslal mi to a já jsem to tam nějakým způsobem propasíroval,“ skromně popsal svou dnešní trefu Prokš.

Na závěr si vytyčil jasný cíl do dalšího utkání s Mostem a to získat tři body. „My si teď hlavně k tomu hodně řekneme, na čem zapracovat, co je potřeba zlepšit. Dobře se na utkání připravíme a pojedeme získat tři body,“ zakončil povídání Marek Prokš.