Dorážel jsem puk do poloprázdné branky, popisuje svojí premiérovou trefu v první lize Radek Veselý

02.10.2014 / Tomáš Lysý

Před třemi domácími zápasy v řadě si dali hokejisté Dukly jediný cíl – tři výhry. Po výhře se Šumperkem a nad Kladnem zbýval k tomuto naplnění jediný krok – výhra nad Kadaní. Leč nestalo se a Sportovní klub si odvezl z Horáckého zimního stadionu tři body. Velkou měrou se na bodovém importu z Jihlavy podílel Radek Veselý, střelec rozhodujícího gólu zápasu. „Za rozhovor spolu s prvním gólem v první lize budu platit tisícovku,“ prozradí poplatky v kadaňské kabině mladý bek, kterého vzápětí procházející spoluhráči poopraví. „Tak ne, už to mám dokonce za dva tisíce, jak mi tady říkají,“ povídá se smíchem.

Úvodní minuty zápasu devátého kola mezi Jihlavou a Kadaní rozhodně nenapovídaly tomu, že by si hosté měli odvézt z Horáckého zimního stadionu tři body. Dukla již v pětašedesáté minutě díky trefě Marka Prokše otevřela gólový účet zápasu a v sedmé minutě měla navíc velkou výhodu v podobě sto vteřin dlouhé přesilovky pět na tři. I přesto, že červenožlutí uzamkli svého soka před svatyní Maštalířského, Sportovní klub neinkasoval. „Kluci to odbránili výborně, bylo to super,“ ohlíží se za jedním z klíčových momentů zápasu mladý forvard Radek Veselý. „Je určitě super, že jsme tady urvali tři body. Byl to výsledek týmové práce, předvedli jsme dobrý výkon“říká spokojeně osmnáctiletý forvard.

V dalším průběhu zápasu se Kadani podařilo otočit nepříznivý stav. Hosté měli nejprve velké štěstí, když ještě v první třetině trefil jihlavský kapitán ve vlastím oslabení horní tyčku. Poté již úřadovali Kadaňští. V jednatřicáté minutě vyrovnal Lukáš Novák po přihrávce Jiřího Nováka a o pět minut později poslal právě Radek Veselý svým prvním gólem v první lize družinu trenéra Becka do vedení. „Byl to můj první gól v první lize. Hejcoš (Darek Hejcman – pozn. aut.) tam výborně zahrál buly, dával to před branku a už Chrpič (Jakub Chrpa – pozn. aut.) měl dobrou šanci, mohl dát gól. Ke mně se to odrazilo a dorážel jsem do poloprázdné branky,“ popisuje svojí gólovou trefu, která mu spolu s rozhovorem udělá pořádný průvan v peněžence. Z kabiny se totiž během rozhovoru ozývaly hlasy, že „to bude mít“ za 500 Kč. „Spolu s gólem to bude za tisícovku,“ vytočí naoko oči v sloup hráč, který nastupoval za mládežnické výběry Slavie a Chomutova. Jenže procházející spoluhráč jeho počty lehce poopraví. Samozřejmě směrem nahoru. „Tak ne, už to mám dokonce za dva tisíce, jak mi tady říkají,“ povídá se smíchem.

Třetí třetinu si Kadaň téměř bez problémů hlídala vybudovaný náskok. Jihlavští se do vážnějších šancí nedostávali a naopak při závěrečné hře bez gólmana sami inkasovali. „Trenér nám hlavně řekl, že nesmíme hned začít bránit, že musíme hrát pořád aktivně. Myslím, že jsme to plnili a vyšlo to,“ těší Radka Veselého nejen vyplněné pokyny trenéra, ale také to, že jeho tým podruhé za sebou vyhrál, což se hokejistům v bílých dresech povedlo poprvé v nové sezoně. „Doufám, že nás to nakopne a budeme vyhrávat i nadále,“ vyslovuje na konci rozhovoru své přání do dalších zápasů. Další příležitost budou mít Kadaňští hned v sobotu, kdy od 17:30 hostí lídra první ligy Třebíč.