Nedokázali jsme využít naše šance, hodnotí duel v Ústí nad Labem Lukáš Sáblík

11.10.2014 / Jan Prošek

To prostředí dobře zná. Od roku 2004 do jara 2006 mohli fanoušci Slovanu vídat v brance svého oblíbeného týmu Lukáše Sáblíka. Na ústecký zimní stadion se vrátil znovu, tentokrát však ve službách soupeře - jihlavské Dukly. Po zápase, ve kterém hosté z Vysočiny prohráli 3:4, zkušený gólman přiznal, že jeho tým doplatil na nedůraznost před vlastním brankovištěm.

Vyhovuje vám, když vás soupeř ostřeluje hned od začátku zápasu?
Každému brankáři více svědčí, když je pod tlakem. Horší je, když tam jen stojí a sleduje hru před sebou a má práci jen z ojedinělých brejkových situací. Je lepší, když se člověk rozchytá hned na začátku utkání.

Slovan na vás vlétl, nepodcenili jste ho?
Ústí jsme nepodcenili, příprava byla jako na každý zápas. Není co podceňovat, tabulka první ligy je hodně vyrovnaná. To, že jsme před tímto zápasem byli někde nahoře, neznamená vůbec nic. Stačí jednou prohrát a klesneme o hodně příček dolů.

Co souboj s Ústím rozhodlo?
Nebyli jsme důrazní před brankou, inkasovali jsme takto tři góly. Čtvrtý gól byl v podstatě do prázdné. Vracel jsem se tam, vůbec jsem nevěděl, kde stojím. Snažil jsem se to chytit, což se mi nepodařilo. Dostali jsme tři góly z brankoviště, což je prostě hodně. To rozhodlo. Zítra (v neděli - pozn. red.) se na to podíváme na videu, rozebereme to. Musíme na tom zapracovat. Zápasy jdou teď hodně rychle za sebou, musíme bodovat doma. V zápase jsme si vytvořili nějaké šance, ale nedokázali jsme je využít. Rozhodla druhá třetina, kdy jsme inkasovali dva slepené góly. Navíc byly ze stejné strany.

Fanoušci z Jihlavy vás přijeli podpořit na sever Čech. Co na to říkáte?
Je to super. Jsem moc rád, že se vypraví podpořit tým i na venkovní zápasy. Svůj volný čas věnují hokeji. Do Ústí je to dálka, touto cestou bych jim chtěl poděkovat a zároveň se omluvit, že jsme nedokázali vybojovat nějaké body.