Podle mě jsme si ty body ani nezasloužili, mrzel závěr zápasu Martina Kuřítka

14.10.2014 / Diana Váňová

První čtvrtinu základní části uzavřela Dukla zápasem proti Havířovu. Hosté se hned v prvních minutách díky využité přesilovce dostali do vedení, Jihlava se ovšem na svém stadionu nechtěla zahanbit a do konce třetiny stav zápasu obrátila. Po čtyřiceti minutách hry byla jasně lepším celkem duelu, poslední třetina se jí ale příliš nepovedla. V napínavém závěru nakonec urvali domácí všechny body, za které byli velmi rádi. „Podle mě jsme si ty tři body ani nezasloužili, i když jsme samozřejmě rádi za to, že je máme. Od nás tam byl ale špatný přístup už od první minuty,“ pustil se po zápase do kritického hodnocení Martin Kuřítko.

Posledním týmem, se kterým Jihlavští dosud nepoměřili síly, byl Havířov, který tak v rámci vloženého pondělního kola zamířil na Horácký zimní stadion. Hned zkraje zápasu se ujal vedení a předvedl, že v tomto utkání nechce být do počtu. „Od nás tam byl špatný přístup už od první minuty,“ zlobil se Martin Kuřítko, když si vzpomněl na využitou přesilovku hostí.

Domácí tým tato facka trochu probudila a začali se činit. Zásluhou dvou přesilových her se do konce třetiny převrátili skóre na 2:1 a v další periodě pokračovali v nastaveném tempu. Do třetí třetiny už jako by nastoupil jiný tým. „Dvě třetiny jsme měli zápas ve svých rukách, řekl bych celkem pod kontrolou. Bohužel, jak už se nám stalo několikrát v předešlých zápasech, když nejsme pod tlakem a vypadá to celkem jednoznačně, soupeř nás víceméně nijak extra neohrožuje, tak najednou přestaneme hrát a myslíme si, že se to dohraje samo. Což tak samozřejmě nikdy nejde, že,“ rozohnil se Filip Seman, který se v utkání postaral o jednu přesnou trefu za Matouškova záda. „Někteří kluci z Havířova si do mě třeba rýpnou, ale vzhledem k tomu, že jsme s nimi hráli loni v play-off, tak už to není takové, jako v těch prvních zápasech,“ připomněl v žertu šikovný útočník svůj původ.

Hostům se během poslední dvacetiminutovky podařilo smazat dvoubrankový rozdíl a srovnat na 3:3. „Ti hráči jsou šikovní, dvakrát nám vlastně projeli individuálně až na modrou čáru. Jednou to zavezl až do brány, jednou to posunuli do strany,“ pochválil „Semiš“ s hořkostí hráče AZetu. Stále však hledal slova pro výpadek, který málem stál červenožluté body. „Je to už několikátý zápas a já fakt nevím, co s tím. Není možné, aby se nám furt stávalo, že máme zápas pod kontrolou, a pak přestali hrát.“

Podobně kroutil hlavou i Martin Kuřítko při svém pohledu na zápas. „Já nevím, jestli jsme odešli fyzicky nebo co…ale to si nemyslím, že by nám chyběli síly. Prostě tam od nás byla nezodpovědnost. Podle mě jsme si ty tři body ani nezasloužili, i když jsme samozřejmě rádi za to, že je máme,“ dodal hráč s číslem jednadvacet.

Havířov, který má v týmu poměrně mladé hráč z extraligových celků, přijel hrát tvrdý a kontaktní hokej, což by právě Kuřítkovi, který se tímto stylem prezentuje také, mohlo vyhovovat. Hbitý hráč to předvedl hned v několika soubojích a svůj slušně odehraný zápas zakončil vítězným gólem doprovázeným obrovskou radostí. „Já jsem takovej sváteční střelec, takže jsem za každej gól rád. Kluci to tam parádně vybojovali před brankou a já jsem to tam v podstatě už jen dorazil. Ondra Malec tam předvedl výbornou práci,“ neopomněl vyzdvihnout práci svých parťáků.

Druhou čtvrtinu začne Jihlava zápasem proti Českým Budějovicím, které jsou známé svou fanouškovskou základnou. „Budějky teď mají formu, takže se na to musíme připravit. Ale na zápas se těšíme, jsme rádi, když přijedou i fanoušci hostujících týmů a pomůžou vytvořit skvělou atmosféru,“ vyhlíží středeční utkání Filip Seman.