Druhou čtvrtinu zahájí Dukla bitvou s českobudějovickým Motorem

14.10.2014 / Zdeněk Drla

Základní část první hokejové ligy otevírá svoji druhou čtvrtinu. Na programu 14. kola jsou tak první odvetné zápasy. Dukla před vlastním publikem poměří síly s českobudějovickým Motorem. Oba soupeři se střetnou po necelých šesti týdnech. Zopakuje Dukla úspěch z prvního ligového kola?
Zápas mezi Duklou Jihlava a ČEZ Motorem České Budějovice uvidí fanoušci na Horáckém zimním stadionu ve středu 15. října 2014 od 17:30 hodin. Přijďte podpořit svůj tým!

Druhou čtvrtinu základní části začne Jihlava zápasem proti Českým Budějovicím, které jsou známé svou fanouškovskou základnou. Do jejich hokejového stánku míří pravidelně rekordní návštěvy, v hojném počtu vyráží fanoušci Jihočechů i na venkovní utkání. Duklu tak nečeká nic jednoduchého a to ani na ledě, ani v hledišti.

České Budějovice po trochu slabším vstupu do sezony stoupají tabulkou. Aktuálně jsou páté se ziskem 23 bodů, na svém kontě tak mají o pouhý bodík méně než třetí Dukla. Šňůru šesti vítězných zápasů přetrhly českobudějovickému týmu v pondělním 13. kole Litoměřice. Motor padl v Kalich Areně v poměru 2:5. „Budějky teď mají formu, takže se na to musíme připravit. Ale na zápas se těšíme. Jsme rádi, když přijedou i fanoušci hostujících týmů a pomůžou vytvořit skvělou atmosféru,“ vyhlíží středeční utkání jihlavský útočník Filip Seman.

Kanadskému bodování Motoru vévodí dvojice zkušených borců. Josef Straka a Tomáš Nouza s osmnácti, resp. sedmnácti body. Prvně jmenovaný je s osmi góly zároveň nejlepším střelcem týmu. V brankovišti Českých Budějovic se zatím představili dva maskovaní muži. Větší porci zápasů odchytal dvaadvacetiletý Ondřej Bláha, v jehož statistikách svítí údaj o úspěšnosti zkroků těsně pod hranicí 94 procent.

Poslední vzájemný zápas

Českobudějovický Motor byl prvním týmem, se kterým se jihlavský tým v nové sezoně utkal. V Budvar Areně před rekordní návštěvou 5011 diváků vybojovala Dukla první tři body za výhru 4:1. V minulé sezoně se oběma týmům ve vzájemných zápasech dařilo střídavě. První zápas po letech v první lize skončil po základní hrací době bezgólovou remízou. Až v prodloužení bral bonusový bod Motor. V následujících dvou zápasech bralka po třech bodech Dukla, ve 46. kole si z Jihlavy odvezli plný zisk pro změnu hosté.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava 1:4

Branky a nahrávky: 22. Švihálek (D. Růžička, Nouza) – 9. Čáp, 24. Zeman (Čachotský, Jarůšek), 45. Štebih (Schejbal, Důras), 60. Důras (Melenovský). Rozhodčí: Talpa – Kreuzer, Samuel. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5011. Střely na branku: 21:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:4. Třetiny: 0:1, 1:1, 0:2

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela – Punčochář, Chmelíř, Vráblík, Semrád, Dan Růžička, Parýzek – Kuchejda, Heřman, Boháč – Nouza, J. Straka, Švihálek – L. Marek, Pajič, Prokeš – Vaniš, Rob, Přibyl
HC Dukla Jihlava: Kacetl – Zadražil, Šidlík, Schejbal, Podlipník, Čáp, Štebih – Čachotský, Zeman, Jarůšek – Melenovský, Seman, Důras – Prokš, Štěpánek, Březina – Mikeš, Malec, Kuřítko

VÝHRA V BUDĚJOVICÍCH. Zápas prvního kola nového soutěžního ročníku první ligy mezi Českými Budějovicemi a Jihlavou sledovalo v Budvar Areně přes pět tisíc diváků. Početná skupina fandů dorazila i z Jihlavy. Ti se ze vstřeleného gólu radovali spolu s hráči hned čtyřikrát (na dolním snímku s Mihou Štebihem). Foto: Pavel Kacerovský (www.hcmotor.cz)

14. kolo: středa 15. října 2014

Piráti Chomutov - SK Kadaň (17:30)
HC Most - Rytíři Kladno (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC AZ Havířov 2010 (17:30)
HC Dukla Jihlava - ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
Salith Šumperk - HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Slovan Ústí nad Labem (18:00)
HC Stadion Litoměřice - LHK Jestřábi Prostějov (18:00)

15. kolo: sobota 18. října 2014

HC Stadion Litoměřice - Piráti Chomutov (17:00)
HC AZ Havířov 2010 - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)
HC Slovan Ústí nad Labem - Salith Šumperk (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - Rytíři Kladno (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov - HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Most - SK Kadaň (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice - SK Horácká Slavia Třebíč (pondělí 20.10. v 17:30)