Měli jsme využít všechny ty přesilovky, shodují se Michal Důras s Mihou Štebihem

16.10.2014 / Vojtěch Balaštík

Ve středu zavítal na led Horáckého zimního stadionu ČEZ Motor České Budějovice. Ten se ujal dokonce dvoubrankového vedení, ale díky trefám Mihy Štebiha a Michala Důrase se domácím podařilo stav utkání vyrovnat. Navzdory tomu, že Dukla odehrála první půli třetí třetiny v početní výhodě, gól se jí dát nepodařilo a v následném prodloužení byli šťastnější hosté. "Hráči, kteří tu přesilovku hrajeme, jsme nebyli produktivní, a proto jsme získali pouze bod," myslí si Michal Důras. "Využít jenom dvě přesilovky je velmi špatné číslo," přitakává Miha Štebih.

Druhá čtvrtina soutěže sebou přinesla první odvetu, když se domácí Dukla střetla znovu s Motorem. Ten se ujal vedení hned v úvodu zápasu a své vedení ještě navýšil na začátku druhé třetiny. O první branku domácích se postaral v přesilové hře Miha Štebih a nastartoval tak Duklu k vyrovnání. "Jsem velký. Když někdo vystřelí, tak brankář přes mě nevidí. Čagy (Tomáš Čachotský - pozn.red.) tam výborně vystřelil a já to jen dorážel do prázdné brány," nehledal ve své brance nic speciálního jihlavský zadák. O vyrovnávací gól se postaral o šest minut později Michal Důras, když se mu z mezikruží povedlo propálit Bláhu.

Své první dvě přesilovky zvládla Dukla využít a vyrovnat stav utkání. O to víc ji může mrzet prvních deset minut třetí třetiny, kdy hrála celou dobu v početní výhodě. "Ve třetí třetině jsme měli deset minut přesilovky, nedokázali jsme to využít a proto je ten výsledek takový, jaký je. Je to půlka třetiny a my jsme nebyli schopní dát gól. Musíme to vzít na sebe. Hráči, kteří tu přesilovku hrajeme, jsme nebyli produktivní a proto jsme získali pouze bod. Chtěli jsme dnes víc," hledal důvod středečního neúspěchu Důras. Stejně to viděl i spoluhráč Štebih:"Využít jenom dvě přesilovky je velmi špatné číslo. V průběhu těch dalších jsme měli dát branky a tam soupeře zlomit." Svou roli hrála určitě také psychika. Za stavu 2:2 může být deset minut v přesilovce trochu svazující. "S postupem času se tam vkrádala řekl bych panika nebo křeč, ať už něco proměníme. Chtělo to víc klidu, s přibývajícím časem jsme strašně moc chtěli dát gól. Mám dojem, že je to třetí zápas po sobě, kdy nejsme schopní proměnit přesilovku pět na tři. Máme na čem pracovat a tohle musíme zlepšit" doplnil ještě Důras.

Navzdory porážce, k vidění byl dnes atraktivní zápas, kdy oba týmy předvedli ve skvělé atmosféře maximum. Toho si byl Štebih vědom a nezapomněl na závěr pochválit týmovou práci a poděkovat fanouškům. "Začátek zápasu jsme zvládli, dostali jsme bohužel smolnou branku, ale ta týmová práce byla dobrá. Když jsme prohrávali o dva góly, věděli jsme, že musíme začít útočit a povedlo se nám vyrovnat. Od brankáře po posledního hráče jsme dnes všichni bojovali, měli jsme využít ty přesilovky. Atmosféra byla skvělá a na závěr bych poděkoval fanouškům," zakončil povídání Miha Štebih.