Dukla jede do Benátek. Potvrdí skvělou bilanci se Středočechy?

11.11.2014 / Zdeněk Drla

První hokejová liga pokračuje v rychlém sledu. Na programu má již 24. kolo. V něm Dukla Jihlava vyráží na nejstudenější prvoligový zimní stadion - do Benátek nad Jizerou. Farma libereckých Bílých Tygrů je momentálně na jedenáctém místě se ziskem 28 bodů, Dukla má o devět bodů víc a patří jí sedmá příčka.
Zápas mezi Benátkami nad Jizerou a Duklou Jihlava začíná ve středu 12. listopadu 2014 v 17:30 hodin. Pokud se nevypravíte do malebného městečka, kde ve své době kupříkladu pobýval slavný dánský hvězdář Tycho Brahe, osobně, můžete průběh duelu sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu, který připravují kolegové z benátecké redakce.

Dukle se s Benátkami výsledkově daří. V minulé sezoně s nimi ztratila ze čtyřech vzájemných zápasů pouhopouhý bod. Také v prvním letošním vzámeném měření sil Jihlava potvrdila, že na Benátky umí. Doma je přehrála 4:0. I když... „V žádném případě si ale nemůžeme říkat, že jsou horší než my. Nejsou. My tam musíme jet s pokorou a začít od nuly. Nebudeme si nic nalhávat, nejsme v žádné super herní pohodě. Musíme to ubojovat, urvat, udělat bodovou šnůru," říká narovinu kapitán červenožlutých Tomáš Čachotský.

Pohled do statistik

Benátky jsou spolu s Prostějovem a Havlíčkovým Brodem mezi trojicí týmů, které se nejméněkrát radovaly ze vstřeleného gólu. Tým ze sedmiapůltisícového města se v aktuálním soutěžním ročníku trefil dohromady 46 krát.

Na čele kanadského bodování Benátek je nyní dvanáctibodový zkušený útočník Josef Skořepa (6+6). Dvaatřicetiletý hokejista je zárověň nejlepším střelcem i nahrávačem týmu.

Mezi třemi tyčemi se protčili zatím tři maskovaní muži. Vedle Jana Lukáše jsou to Vítek Vaněček a v poslední době i velezkušený Marek Schwarz. Kromě Lukáše, který s 94,2 procenta úspěšnosti zákroků patří v tomto ohledu mezi nejlepší gólmany první ligy, zbývající jmenovaní mají tuto statistickou veličinu pod devadesáti procenty.

Poslední vzájemný zápas

S Benátkami se Dukla utkala v této sezoně v 11. kole. Po gólové smršti v Mostu, kde jihlavsští borci slavili dvanáctkrát, si Dukla musela v domácím utkání se Středočechy počkat na gól až do šestadvacáté minuty, kdy se po hezké individuální akci prosadil Adam Zeman. V tu dobu ještě nikdo nemohl tušit, že jde o gól vítězný. Do konce druhé třetiny se prosadili ještě dva Markové – Prokš s Melenovským. Pečeť na výhru červenožlutých dal v jednapadesáté minutě Filip Seman. Nejen první vychytanou nulou v sezoně, ale také jistým výkonem se blýskl gólman domácích Lukáš Sáblík.

HC Dukla Jihlava - HC Benátky nad Jizerou 4:0

Branky a nahrávky: 26. Zeman (Čáp, Štebih), 31. Prokš (Štěpánek, Březina), 36. Melenovský (Důras), 51. Seman (Důras, Melenovský). Rozhodčí: Jechoutek – Špringl ml., Štětina. Vyloučení: 6:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1315. Střely na branku: 29:29. Průběh utkání: 4:0. Třetiny: 0:0, 3:0, 1:0

HC Dukla Jihlava: Sáblík – Zadražil, Dobrovolný, Podlipnik, Dundáček, Štebih, Čáp, Schejbal – Čachotský, Zeman, Mikeš – Důras, Melenovský, Seman – Březina, Štěpánek, Prokš – Kuřítko, Anděl
HC Benátky nad Jizerou: Vaněček – Jandejsek, Havlín, Niko, Beránek, Ulrych, Mrázek, Pabiška, Pálek – Skořepa, Víšek, Špaček – Vařecha, Mikyska, Krejčík – Bittner, Miškovský, Maďar – Hrníčko, Havlas, Král

DO BENÁTEK. Los 24. kola první hokejové ligy poslal Duklu do Benátek nad Jizerou. Se středočeským týmem si Jihlava loni poradila ve všech čtyřech vzájemných střetnutích, ztratila pouze bod (4:1, 4:3 pp, 4:2, 5:0). Také letos vyhrála - v 11. kola slavila tři body za výsledek 4:0. Foto: Zbyněk Zápotočný

24. kolo: středa 12. listopadu 2014

Piráti Chomutov - ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Most - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
SK Kadaň - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
HC AZ Havířov 2010 - LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
HC Slovan Ústí nad Labem - HC Stadion Litoměřice (18:00)
Rytíři Kladno - Salith Šumperk (18:00)

25. kolo: sobota 15. listopadu 2014

Rytíři Kladno - Piráti Chomutov (16:00)
Salith Šumperk - SK Kadaň (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Most (17:00)
HC Stadion Litoměřice - HC AZ Havířov 2010 (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov - ČEZ Motor České Budějovice (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústí nad Labem (17:30)