Dukla jede do Chomutova. Uspěje na horkém ledě Pirátů?

30.11.2014 / Zdeněk Drla

Aktuální ročník první hokejové ligy napíše už svoji třicátou kapitolu. Ve vloženém pondělním kole zajíždí Dukla Jihlava na led Chomutova. Piráti si ve své SD Areně drží takřka stoprocentní neporazitelnost. Bodovat zde dokázaly pouze za tři body Kladno, za dva Most, Havířov a Dukla braly po bodu.
Zápas 30. kola mezi Piráty Chomutov a Duklou Jihlava začíná v pondělí 1. prosince 2014 v 17:30 hodin. Pokud se na sever Čech nevypravíte osobně, můžete průběh zápasu sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu, který připravují kolegové z chomutovské redakce.

Dukla rozehrála zápasa 29. kola na ledě Litoměřic velice slušně, o dvougólové vedení přišla a utkání dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých byli úspěšnější domácí hráči Stadionu. Jihlava přišla o gólmana Lukáše Sáblíka, který obdržel trest ve hře a v souladu s pravidly tak nesmí nastoupit do dalšího utkání. Není to však jediná ztráta. Svalové zranění vyřadilo ze hry i obránce Petra Mocka, podle informací, které má redakce hcdukla.cz k dispozici, visí otazník i nad startem Marka Prokše, zdravotně v pořádku není ani Roman Mikeš a David Březina. „Oslovili jsme extraligové kluby s žádostí o výpomoc, prozatím jsme neuspěli, protože samotné kluby mají velké procento nemocných a zraněných hráčů," vysvětluje jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. „K dispozici by měl být gólman Ondřej Kacetl," dodává.

Poslední vzájemný zápas

S Chomutovem má Dukla vyrovnanou bilanci vzájmených zápasů. Ve čtvrtém kole na ledě Pirátů dokonce v závěru vedla o gól. Po sporném vyloučení jihlavského Petra Štěpánka se domácím podařilo vyrovnat a vynutit si prodloužení. O vítězi rozhodly až samostatné nájezdy - zde byli úspěšnější domácí.

Zcela opačně probíhala odveta v 16. kole na Horáckém zimním stadionu. Souboj odstartovali lépe domácí, kteří skórovali hned po dvaceti vteřinách hry, prosadil se Adam Zeman. Ještě v prvním dějství hosté vyrovnali. Ve druhé části se pak dokonce ujali vedení. Strhující třetí část přinesla tři góly, Dukla hned dvakrát vyrovnala, trefili se Marek Melenovský a Jakub Matai. Zápas dospěl až do prodloužení, které o vítězi nerozhodlo. Samostatné nájezdy pak přisoudily bonusový bod zásluhou dvou tref Tomáše Čachotského Dukle, která tak zvítězila 4:3.

Dukla Jihlava - Piráti Chomutov 4:3 (sn)

Branky a nahrávky: 1. Zeman (Diviš, Čachotský), 49. Melenovský (Důras, Seman), 53. Matai (Březina, Podlipnik), rozhodující nájezd Čachotský – 17. Gajovský (Hovorka, Koma), 34. Kämpf (Kaše, Rutta), 52. Kämpf (Gajovský, Šulák). Rozhodčí: Svoboda – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 4:8, navíc Hřebejk (CHM) 10 minut nesportovní chování. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1726. Střely na branku: 39:30. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3. Třetiny: 1:1, 0:1, 2:1 - 0:0

HC Dukla Jihlava: Kacetl – Dobrovolný, Podlipnik, Urbanec, Štebih, Čáp, Schejbal, Šidlík – Čachotský, Zeman, Diviš - Důras, Seman, Matai - Semorád, Melenovský, Březina - Malec, Kuřítko
Piráti Chomutov: Hanuljak – Havel, Mrázek, Rýgl, Šulák, Drtina, Skinner, Rutta, Koma – Hovorka, Růžička, D. Květoň - Šagát, Chrpa, Račuk - Kämpf, O. Kaše, D. Kaše - Gajovský, Hřebejk, L. Květoň

Pohled do statistik

Kanadskému bodování Pirátů vévodí Marek Hovorka. Třicetiletý slovenský útočník má na svém kontě 29 bodů za 13 gólů a 16 asistencí. Nejlepším nahrávačem je s 18 asistencemi Nikola Gajovský. Mezi obránci si nejlépe vede Jiří Drtina. Zkušený zadák už nastřádal 20 bodů (4+16).

V brankovišti se objevili prozatím dva maskovaní muži. Jak Jan Strmeň, tak i Miroslav Kopřiva patří mezi absolutní špičku první ligy s úspěšností zákroků 95,78, resp. 93,78 procenta.

30. kolo: pondělí 1. prosince 2014

Piráti Chomutov - HC Dukla Jihlava (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Stadion Litoměřice (17:30)
SK Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem (17:30)
HC Most - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
Salith Šumperk - ČEZ Motor České Budějovice (18:00)
Rytíři Kladno - HC AZ Havířov 2010 (18:00)

31. kolo: středa 3. prosince 2014

HC Benátky nad Jizerou - Piráti Chomutov (17:30)
HC Dukla Jihlava - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Slovan Ústí nad Labem - HC Most (18:00)
HC AZ Havířov 2010 - SK Kadaň (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov - Salith Šumperk (18:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno (19:20)