Kladno slaví 90. Zápas s Duklou odehraje v retro dresech

12.12.2014 / Zdeněk Drla

Rvali se spolu o ligové tituly, teď Kladno a Jihlava bojují "jen" v první lize. Nejen slavnou historii si v sobotu připomenou na Kladně v rámci oslav 90. výročí založení klubu. Zápas mezi Kladnem a Duklou Jihlava se odehraje v retro dresech ze sedmdesátých let. Kladenští hráči vyjedou po dvaceti letech znovu s "paní Poldi" na dresech.
Duel 34. kola první hokejové ligy mezi Rytíři Kladno a Duklou Jihlava startuje v sobotu 13. prosince v 16 hodin. Po ligovém zápase následuje utkání legend (více zde).

Loni ještě hráli extraligu, v rozšířené baráži nestačili na rozjeté prvoligové týmy z Mladé Boleslavi a Olomouce a spolu s Chomutovem padli do první ligy. Ani v druhé nejvyšší soutěži neproižívali Rytíři Kladno klidné chvíle. Hned jedenadvacet prvních kol museli kvůli rekonstrukci svého hokejového stánku odehrát na ledech soupeřů. Sezona tak na Kladně začala pořádně až téměř v polovině listopadu. Teď si naopak hokeje užijí kladenští fanoušci dosytosti. Rytíři odehrají téměř všechny zápasy do konce základní části doma.

Právě šnůra jedenadvaceti zápasů na stadionech soupeřů měla za důsledek ne zcela uspokojivé výsledky Středočechů. Většinový majitel Jaromír Jágr proto pohrozil sankcemi a nevyloučil i nucené odchody hráčů. A tým začal šlapat. Aktuálně mu patří šesté místo, šest bodů ztrácí na druhou Třebíč.

⇒ Výjezd do Kladna

Na zápas Kladno – Jihlava vyráží jihlavští fanoušci dvěma autobusy. Pokud se chcete přidat, volejte 773 129 481 (Houba) nebo 773 679 386 (Beer boys)

Domácí prostředí Rytířům svědčí. Z jedenácti dosud odehráných zápasů sedmkrát vyhrály za plný počet bodů, dva body ztratili s Benátkami, nad jejich síly byli pouze hokejisté Chomutova, Havířova a naposledy Litoměřic.

To výsledky Dukly jsou jako na houpačce. Po vysoké domácí výhře nad Prostějovem přišla šňůra tří prohraných zápasů. Následovalo vítězné derby v Havlíčkově Brodě a potupná "pětka" v Ústí nad Labem. Naposledy doma Jihlava udolala Šumperk 7:3.

Do sestavy Dukly se po nemoci vrací útočník Adam Zeman. Trenéři naopak nemohou počítat s mladíky z juniorky, kteří se v zápase se Šumperkem představili ve slušné formě (obránce Filip Dundáček jeden gól, útočník Lukáš Anděl dvě asistence - oba hráči tak zaznamenali své první body v seniorské kategorii - pozn. aut.). "Tým pro sobotní zápas stavíme bez hráčů, kteří mohou pomoci juniorům. Pokud to jen trochu půjde, budeme hráči pomáhat juniorskému týmu, který je ve složité situaci. Není to ideální, ale nedá se nic jiného dělat," říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Poslední vzájemný zápas

S Kladnem se Dukla utkala letos již čtyřikrát, budeme-li počítat i dva letní přípravné zápasy. Zatímco v přípravě oba zápasy ovládla Dukla (6:4 a 3:1), v mistrovských bojích je bilance vyrovnaná. Nejprve v osmém kole vyhrála Dukla 3:1, o třináct kol později brlai tři body za hubenou výhru 2:1 Rytíři.

HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno 1:2

Branky a nahrávky: 8. Šidlík (Zeman, Semorád) – 29. Strnad (Kužel), 33. Stach. Rozhodčí: Petružálek - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 3:4, navíc Klouček (KLA) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1693. Střely na branku: 27:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2. Třetiny: 1:0, 0:2, 0:0

HC Dukla Jihlava: Sáblík – Čáp, Dobrovolný, Šidlík, Řezníček, Schejbal, Zadražil, Dundáček – Důras, Diviš, Čachotský – Březina, Zeman, Semorád – Vysloužil, Mikeš, Malec – Kuřítko, Štěpánek, Přidal
Rytíři Kladno: Chábera – Kolařík, Klouček, Růžička, Moravčík, Kužel, Gutwald – Rudovský, Dragoun, Hořava – Lukáč, Stach, Tenkrát – Švaňhal, Pitule, Eberle – Strnad, Redlich

V RETRO. Sobotní utkání 34. kola bude mít slavnostní punc. Kladno slaví 90. výročí založení klubu a tak se tento duel odehraje v retro dresech ze sedmdesátých let. Foto: Michal Novotný

34. kolo: sobota 13. prosince 2014

Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava (16:00)
HC Benátky nad Jizerou - ČEZ Motor České Budějovice (16:30)
Salith Šumperk - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Slovan Ústí nad Labem - HC AZ Havířov 2010 (17:00)
Piráti Chomutov - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
SK Kadaň - HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Most - LHK Jestřábi Prostějov (17:30)

35. kolo: pondělí 15. prosince 2014

ČEZ Motor České Budějovice - HC Slovan Ústí nad Labem (17:30)
HC Dukla Jihlava - SK Kadaň (17:30)
HC AZ Havířov 2010 - Piráti Chomutov (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov - HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Most (18:00)
Rytíři Kladno - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - Salith Šumperk (18:00)