Další dvě derby. Zdolá Dukla poprvé v sezoně Třebíč?

13.01.2015 / Libor Kucza

Jihlavské hokejisty čekají další dva atraktivní duely. Jako první se svěřencům Petra Vlka postaví do cesty SK Horácká Slavia Třebíč. Očekávána je upět tuhá bitva o každý centimetr ledové plochy, přičemž zejména červenožlutí hokejisté mají svému soupeři co vracet. Úvodní vhazování bude v třebíčské MANN + HUMMEL ARENĚ vhozeno v 17:30. Utkání můžete sledovat prostřednictvím tradičního textového on-line přenosu.

V posledních dvou zápasech předvedla Dukla mnohem lepší výkony než v dobách dřívějších. Vítězství nad Litoměřicemi sekundoval také úspěšný souboj s Chomutovem, konkrétně pak vítězství 3:2 po prodloužení. V nastaveném čase rozhodl o osudu klání Tomáš Čachotský. „Odehráli jsme s prvním celkem výborné utkání. Od začátku bylo vidět, že si jdeme za vítězstvím, a i když to nakonec bylo až v prodloužení, tak jsme byli o kousíček lepším týmem a výhru jsme více chtěli. Nakonec to dopadlo pro nás a jsou z toho dobré dva body,“ zhodnotil střetnutí jihlavský kapitán.

V předchozím kole sehrála Třebíč velice vyrovnané utkání, soupeřem jí byly Litoměřice. K vidění byla nakonec pouze jediná branka, v úvodu druhé periody se prosadil Vlastimil Bilčík. V následujících minutách se již nic neudálo, a tak si Bílé hvězdy odvezly ze severu Čech tři cenné body. „Když utkání vyhrajete s nulou, tak je potřeba pochválit celou defenzívu. To je propojené s výkonem brankáře, který dnes chytal také výborně,“ neskrývá spokojenost trenér Radek Novák.

Pokud pohlédneme na vzájemné zápasy Dukly s Horáckou Slavií, spatříme jednoznačnou převahu Třebíče. K prvnímu měření sil došlo v pátém kole. Třebíčští šli vítězství naproti po celou dobu utkání, vypracovali si až tříbrankový náskok. Domácí sice vykřesali dvěma slepenými zásahy ve třetí třetině naději, avšak vyrovnat se nepodařilo. Horácká Slavia navíc potvrdila vítězství gólem do prázdné branky – 2:4. Ani v Třebíči se odveta nepovedla, mužstvo z krajského města Vysočiny padlo 1:2. Ve třetím klání se červenožlutým nepodařilo vsítit branku, v domácím prostředí tak opět prohráli, tentokráte 0:2. Podaří se získat alespoň jedno čestné vítězství?

Lídrem třebíčského kanadského bodování je Roman Erat, který nasbíral již 39 bodů. Nejlepším střelcem je s 18 zásahy Matěj Pekr. Mezi obránci se činí ofenzivně laděný zadák Jakub Bartoň (9+16). Ve 43. kole pak hájil třebíčské brankoviště Luboš Horčička, který se může pochlubit 92,72% úspěšností zásahů a průměrem 2,14 branky na zápas.

BOJ O KAŽDÝ KOUSEK LEDU. Utkání s Třebíčí jsou tradičně velmi vypjatá, nejinak tomu bylo i v posledním klání v Jihlavě. Podaří se tentokráte Dukle urvat body? Foto: Jakub Zábranský

44. kolo: středa 14. ledna 2015

SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Most - HC Slovan Ústí nad Labem (17:30)
SK Kadaň – AZ Havířov (17:30)
Piráti Chomutov – HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Stadion Litoměřice (18:00)
Rytíři Kladno – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)
Salith Šumperk – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)