Další derby Vysočiny je tu! Dukla hraje naposledy s Rebelem

16.01.2015 / Zdeněk Drla

S dohrávkou listopadového neuskutečněného duelu v Šumperku mají před sebou hokejisté Dukly Jihlava posledních devět zápasů základní části. Nejbližším soupeřem červenožlutých bude regionální rival z Havlíčkova Brodu. Tým, který je čtyři desítky kol přikován ke spodku tabulky, podle nejnovějších informací změní po sezoně jméno, Dukla tak naposledy bude hrát s Rebelem.
Zápas mezi HC Dukla Jihlava a HC Rebel Havlíčkův Brod startuje na Horáckém zimním stadionu v sobotu 17. ledna 2015 v tradičních 17:30 hodin. Doražte do ochozů a podpořte Duklu, která má na svém kontě čtyři vítězství v řadě. Na HZS vás kromě hokeje čekají i maskoti hokejového mistrovství světa Bob a Bobek (více zde).

Havlíčkův Brod se v sobotu utká s Duklou naposledy. Tedy naposledy pod starým názvem. Vedení brodského klubu před pár dny oznámilo, že po sezoně dojde k úpravě názvu, z něhož vypadne jméno místního pivovaru. Všechny týmy od mužů po žáčky tak budou v soutěžích vystupovat s největší pravděpodobností pouze jako HC Havlíčkův Brod.

Zatímco v přípravném období se Dukle proti Rebelům nedařilo, v mistrovských zápasech hlásí jihlavští hráči stoprocentní úspěšnost. Naplno bodovali ve všech třech vzájemných zápasech.

Nyní dojde na konfrontaci s pořadovým číslem čtyři. A souboj to bude pikantní. Proti sobě se totiž postaví hráči, jenž před pár týdny ještě oblékali konkurenční dres. Řeč je o Romanu Maliníkovi a Filipu Semanovi. Maliník je v Dukle na měsíčním hostování z Havlíčkova Brodu, opačným směrem putoval jihlavský útočník Filip Seman. Oba se tak na Horáckém zimním stadionu postaví "proti svým".

Poslední vzájemný zápas

Jihlavší hokejisté byli hned od prvních minut duelu 32. kola lepším celkem, ovšem skóre otevřeli domácí Rebelové. Červenožlutí však ještě v úvodním dějství srovnali, prosadil se Martin Kuřítko. Prostřední dvacetiminutovka patřila Dukle, postupně se trefili Tomáš Čachotský, Filip Seman a Richard Diviš. Ve třetí periodě pak mužstvo z krajského města Vysočiny pečetilo na konečných 5:1, o což se zasadil svou druhou trefou kapitán Jihlavy Tomáš Čachotský. Svěřenci Petra Vlka tak i podruhé v sezoně vyloupili havlíčkobrodskou Kotlinu.

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava 1:5

Branky a nahrávky: 4. Sedláček (Platil, Babka) – 9. Kuřítko (Vysloužil, Melenovský), 25. Čachotský (Půhoný, Diviš), 27. Seman (Důras, Čáp), 30. Diviš (Důras), 45. Čachotský (Půhoný, Diviš). Rozhodčí: Smitka - Krátký, Svoboda. Vyloučení: 5:4, navíc Zdráhal (HBR) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1265. Střely na branku: 25:38. Průběh utkání: 1:0, 1:5. Třetiny: 1:1, 0:3, 0:1

HC Rebel Havlíčkův Brod: Šindelář – Sklenička, Platil, Štindl, Sedlák, Kurka, Kolář, Pavlíček, Zítka – Minárik, Sedláček, Babka – Maliník, Kuchler, Rousek – Zdráhal, Tomek, Heřman – Půlpán, Milfait, Boček
HC Dukla Jihlava: Šťastný – Štebih, Kaláb, Zadražil, Čáp, Grman, Dobrovolný, Schejbal – Diviš, Čachotský, Půhoný – Prokš, Melenovský, Březina – Seman, Matula, Důras – Vysloužil, Kuřítko

Z REBELU DO DUKLY. Kapitán Havlíčkova Brodu Roman Maliník je na měsíčním hostování v Dukle Jihlava. Ve 45. kole se tak postaví proti svým bývalým spoluhráčům. Foto: Josef Plechatý

45. kolo: sobota 17. ledna 2015

ČEZ Motor České Budějovice - SK Kadaň (15:00)
HC Stadion Litoměřice - Salith Šumperk 17:00)
LHK Jestřábi Prostějov - Rytíři Kladno (17:00)
HC AZ Havířov 2010 - HC Most (17:00)
HC Slovan Ústí nad Labem - HC Benátky nad Jizerou (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč - Piráti Chomutov (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)

20. kolo: úterý 20. ledna 2015 (dohrávka z 1.11.2014)

Salith Šumperk - HC Dukla Jihlava (18:00)

46. kolo: středa 21. ledna 2015

Piráti Chomutov - HC Slovan Ústí nad Labem (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - HC AZ Havířov 2010 (17:30)
HC Most - ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
SK Kadaň - LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
Rytíři Kladno - HC Stadion Litoměřice (18:00)
Salith Šumperk - HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)