Teď jde o všechno. Sedmý zápas v Jihlavě rozhodne o posledním semifinalistovi. Komu skončí sezona?

02.03.2015 / Zdeněk Drla

Buď a nebo. Dukle nebo Rytířům skončí ve středu sezona. Dva kluby se slavnou minulostí (dohromady mají osmnáct ligových tutulů - pozn.aut.) se utkají v duelu na život a na smrt. Jeden musí z kola ven. Kdo se stane posledním čtvrtým semifinalistou letošního play-off?
Sedmý zápas čtvrtfniále mezi Duklou Jihlava a Rytíři Kladno staruje na Horáckém zimním stadionu ve středu 4. března 2015 v tradičních 17:30 hodin. Vstupenky jsou k mání za sto korun, pořídit si je můžete v předprodeji v úterý 3. března od 18:30 do 19:30 na Infocentru HZS, pokladna zde bude v den zápasu otevřena v 15 hodin, ostatní prodejní místa pak v 16 hodin.

Série bitev mezi Duklou Jihlava a kladenskými Rytíři dospěla do svého finále. Teď už se rozhodne. Jihlavě nebo Kladnu skončí ve středu sezona. A jihlavský tým není tím, kdo by chtěl od 5. března "nastoupit dovolenou", což potvrdil pár okamžiků po nervydrásajícím šestém duelu na Kladně střelec vítězného gólu Marek Melenovský. „Sedmý zápas je svátek pro každého hokejistu," prohlásil. „Je to zápas, na který všichni můžeme strašně dlouho vzpomínat. Pro hokejistu nemůže být nic víc než sedmý zápas play-off," přidal svůj názor kapitán červenožlutých Tomáš Čachotský.

Během celé čtvrtfinálové série, která dospěla až do rozhodujícího sedmého duelu, jsou oba týmy, jihlavský i kladenský, hnány kupředu i mohutnou podporou fanoušků. Šest dosavadních zápasů vidělo takřka pětadvacet tisíc diváků. V Jihlavě bylo plno, početná ekipa příznivců červenožlutých barev vyrazila i na třetí, čtvrtý a šestý zápas na Kladno. „Nevím, jak ještě jinak vynachválit jihlavské fanoušky, protože to, co tady předvedli, byla fantazie," smekal pomyslný klobouk před podporou jihlavských fans v "ocelovém městě" Tomáš Čachotský.

A v mohutnou podporu věří i v rozhodujícím klání. „V Kladně bylo 5200 lidí, bylo vyprodáno. Tak doufám, že bude vyprodáno i u nás," zve do ochozů srdcař a vůdce Dukly.

Sedmý zápas čtvrtfinále mezi Duklou a Kladnem rozluští tajenku, kdože postoupí mezi nejlepší čtyřku první ligy. Známa jsou zatím tři jména. Nejrychlejším možným způsobem - výhrou 4:0 na zápasy - si první vstupenku do semifinále zajistili hokejisté Horácké Slavie Třebíč, kteří přehráli Havířov. Poněkud trnitější cestu do semifinále měli favorité z Chomutova. Piráti zdolali houževnatý ústecký Slovan až v šestém zápase (série 4:2), stejný počet pokusů potřebovali i hráči českobudějovického Motoru. Ti se popasovali s libereckou farmou z Benátek nad Jizerou a série skončila také poměrem 4:2.

PRO FANOUŠKY. Příznivci Dukly Jihlava jsou hnacím motorem červenožlutých. Na Kladno jich vyrazila na všechny tři zápasy početná skupina. Skvěle podporovali svůj tým i při třech domácích utkáních. Hráči věří, že ve středu bude "plnej barák". V sedmém zápase se budou rvát o postup do semifinále. „Doufám, že si ho všichni užijeme, jak hráči, tak fanoušci, a že postoupíme," vzkazuje kapitán Dukly Tomáš Čachotský.
Foto: Josef Plechatý