Dukla vyzve už popáté v řadě reprezentaci Francie

28.07.2015 / Zdeněk Drla

Už se to stalo tradicí. Dukla Jihlava v úvodu přípravného období poměří síly s širší reprezentací Francie. Na Horáckém zimním stadionu se hokejisté ze země galského kohouta představí ve čtvrtek 30. července 2015. Zápas začíná v 18 hodin, vstupné činí 50 korun.

Prvním soupeřem v úvodu šestitýdenní závěrečné přípravy na novou sezonu bude již tradičně širší reprezentace Francie. Ta se v Jihlavě představí již popáté v řadě. Nutno podotknout, že i když jde o mladý výběr hokejistů ze země galského kohouta, na letošním mistrovství světa (ve skupině hrané v Ostravě) se v modrobílém dresu objevilo hned několik hráčů, kteří se v minulých letech prezentovali na Horáckém zimním stadionu: gólman Ronan Quemener, obránci Antonin Manavian, Florian Chakiaschvili či Teddy Trebichet, útočníci Antony Rech či Valentin Claireaux (ten odehrál v Jihlavě všechny čtyři dosavadní zápasy - pozn. aut.) a samozřejmě i kanadský trenér Francie Dave Handerson.

V dresu Dukly se představí nové tvářě

Sestava Dukly Jihlava ještě není známa, jisté však je, že se v prvním přípravném zápase na jihlavském ledě představí fanouškům někteří noví hráči, kteří bojují o místo v základním kádru Dukly a poprvé tak budou mít možnost obléct jihlavský dres. Těch je hned několik: David Honzík, Martin Kohout, Jakub Flek, Ondřej Šafář, Tomáš Kvapil (Karlovy Vary) či hokejisté z Ruska (gólman Fjodor Kukin a útočník Alexej Alexejev).

Utkání budou řídit čtyři rozhodčí. Na Horáckém zimním stadionu v těchto dnech probíhá česko-finská Mezinárodní hokejová škola (IIHS) a spolu s ní i akce Komise rozhočích ČSLH, kdy zde mladí sudí z vyšších soutěží zařazení do Programu rozvoje rozhodčích odřídí několik utkání IIHS, která s nimi posléze rozebírají lektoři z řad zkušených rozhodčích. Zápas mezi Duklou a Francií budou řídit jako hlavní rozhodčí Pekka Kemppinen z Finska a Marek Honza z Havlíčkova Brodu, na čarách budou asistovat jihlavští Petr Kotlík a Ondřej Polák.

Jak na Horácký zimní stadion?

V přípravném období začínají všechny domácí zápasy Dukly Jihlava až v 18 hodin. Stadion bude otevřen vždy hodinu před úvodním buly, tedy v 17 hodin.

Pro vstup do velké haly Horáckého zimního stadionu využijte vchod G (naproti Vysoké škole polytechnické) a B1 (z nádvoří mezi halami). V provozu budou dvě poklady - na vstupu G a na Infocentru. Zde si můžete pořídit jednorázovou papírovou vstupenku nebo dobít kredit na svoji Ice Card.

Na Infocentru si také můžete před zápasem a během zápasu pořídit permanentku na novou sezonu 2015/2016 (více zde a zde) a zatočit si tak kolem štěstí (čtěte zde).