4:2
(1:1, 1:0, 2:1)

Dukla vstoupila do přípravy pravou nohou, porazila Francii 4:2

30.07.2015 / Diana Váňová

Dukla do prvního utkání přípravy vstoupila dobře, i s absencí hráčů jako je Důras nebo Melenovský dokázala porazit reprezentační výběr francouzských mladíků. Nejvíce se na výsledku 4:2 podepsal karlovarský Martin Kohout, který dokázal vstřelit dva góly a hlasitě si tak řekl o místo v základní sestavě.
30.07.2015 18:00, Přípravné zápasy - 1. kolo

HC Dukla Jihlava

Kukin – Kaláb, Šimek, Šafář, Dundáček, Dobrovolný, Kvapil, Zadražil, Kolda – Březina, Skořepa, Diviš – Kohout, Seman, Harkabus – Alexejev, Malec, Kuřítko – Anděl, Severa, Flek
4

Francie

Fouquerel – Guillemain, Baazzi, Crinon, Llorca, Faure, Chakiachvili, Bourgeois, Dusseau – Briand, Valier, Bouvet – Lamboley, Ville, Gutierrez – Thillet, Chapuis, Metais – Kazarine, Rech, Abramov
2
Branky a nahrávky: 2. Kohout (Seman), 32. Kohout (Harkabus, Malec), 41. Březina (Kaláb, Šimek), 46. Harkabus (Anděl) – 18. Bouvet (Gutierrez, Kazarine), 52. Bouvet (Faure, Kazarine). Rozhodčí: Kemppinen, Honza – Polák, Kuřítko. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 728. Průběh utkání: 1:0,1:1,4:1,4:2.

Průběh utkání

První utkání nové sezóny odehrála Dukla klasicky s reprezentací Francie. Dukla ve znamení letošního přestupového období v úvodním zápase nasadila hlavně mladá hráče, kteří jsou zde na zkoušce. Úvodní třetinu sice herně byli lepší hráči ze země galského kohouta, ale první šla do vedení Jihlava. Odehrávala se druhá minuta, když si Filip Seman po jedné z četných chybných rozehrávek natáhnul hostujícího brankaře dlouhou kličkou, které dobře umí, ale dorazit puk do odkryté branky už nedokázal. To si vzal na starost Martin Kohout, jenž tak v prvním zápase v dresu Dukly vstřelil první branku – 1:0. Francouzové však zbraně nesložili. A svírali Duklu čím dál víc. Ta hrozila především z protiútoků. Z jednoho takového nakonec srovnali Francouzi. Maurin Bouvet se rozjel ve středním pásmu, prolétl mezi obránci domácích jako mezi kuželi, a když se nepovedla střela mezi betony Kukina, dorazil puk pod levou ruku jihlavského brankaře – 1:1.

Druhá třetina byla o dost opatrnější než část první. Jihlava v ní měla dvě přesilovky, ale ani jednu nevyužila. Jediný zásah v této třetině dokázal přidat už gólový Martin Kohout, když z levého kruhu vypálil na Fouquerela. Poté ukázal, že jde do zakončení po hlavě - prolétl brankovištěm jako Pendolino přes zastávku na znamení, a než se stačil brankář vzpamatovat, už se kotouč třepotal v bráně.

Závěrečná třetina začala okamžitým zásahem Dukly, kdy se po krásném naznačení a přihrávce od Kalába z mezikruží trefil osamocený David Březina – 3:1. Na toho navázala jedna z mladých pušek bývalé Vlčí smečky, Tomáš Harkabus, který po vystihnuté rozehrávce dostal přihrávku křížem od Anděla do prázdné brány a z lehkého telemarku vyvěsil šibenici hostující brány – 4:1. Skóre 4:1 se však nelíbilo Marurinu Bouvetovi, jenž z dorážky korigoval na konečných 2:4. Utkání tak skončilo poměrem 4:2 pro domácí Duklu, která i přes absenci svých opor utkání zvládla a vstoupila do přípravy vítězně.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Pro oba týmy to bylo první utkání, oni měli dokonce jen tři tréninky, což už na konci zápasu bylo vidět. Z našeho pohledu tam byly dobré věci, ale i ty, na kterých je potřeba pracovat. Špatné určitě bylo to, že za dvě třetiny se nám zranili dva hráči. Kluci chtějí pracovat, v tom jsme spokojení, ale pořád před sebou máme spoustu práce.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie