Dukla v přípravě naposledy doma! Přivítá Rytíře z Kladna

30.08.2015 / Zdeněk Drla

Los pátého kola Regionálního poháru přivádí na Horácký zimní stadion Rytíře Kladno. Středočeši jsou v pohárovém klání nováčkem a prozatím si nevedou špatně, s Horáckou Slavií se přetahují o druhé místo.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Rytíři Kladno začíná v úterý 1. září 2015 v 18 hodin.

Pro kladenské Rytíře bude úterní měření sil s Duklou Jihlava devátým zápasem v přípravném období. Během něj si připsali výhru a porážku s extraligovou Plzní a stejným poměrem výher a proher skončila i minisérie s ústeckým Slovanem. V Regionálním poháru, jehož se Středočeši účastní poprvé, si svěřenci trenéra Jindřicha Lidického připsali výhru nad Duklou Jihlava a Horáckou Slavií Třebíč, oba zápasy s českobudějovickým Motorem prohráli.

Poslední zápasy Rytířů a Dukly

Ve čtvrtém kole Regionálního poháru hostil kladenský tým českobudějovický Motor. I přes slibný jednogólový náskok na konci první třetiny však Rytíři nedokázali v zápase bodovat. Jihočeši otočili třemi trefami ve druhém dějství, další gól přidali v závěrečné periodě. Motor si tak odvezl z Kladna tři body za vítězství 5:2.

Sestava Kladna: Cikánek - Nash, Repe, Růžička, Gutwald, Posmyk, Zajíc (od 41. Kolářík) - Horna, Skuhravý, Redlich - Bílek, Stach, Dalecký - Strnad, Machač, Schildhabel - Čurda, Křepelka, Šilhavý

Ve čtvrtečním kole neuspěla ani Dukla Jihlava. Na ledě Horácké Slavie Třebíč schytala šestigólový debakl. O výsledku rozhodla prakticky první třetina, v níž se domácí Bílé hvězdy prosadily hned třikrát, další tři góly do jihlavské sítě padly ve druhé a třetí třetině a krátce před závěrečnou sirénou svítilo na kostce skóre 6:0. Čestný úspěch hostujícího týmu zaznamenal v 58. minutě obránce Alexander Grebenjuk.

Sestava Jihlavy: Sáblík – Štebih, Dobrovolný, Šimek, Kvapil, Grebenjuk, Dundáček, Šafář, Kaláb, Melenovský, Jícha, Severa, Prokš, Březina, Flek, Skořepa, Důras, Harkabus, Kohout, Seman, Alexeev

PROHRA V TŘEBÍČI. Dukla Jihlava stále čeká na první vítězství v Regionálním poháru. Jak si povede doma proti Kladnu? Foto: Jiří Mokrý (www.hstrebic.cz)

Tabulka Regionálního poháru po 4. kole:

1. ČEZ Motor Č. Budějovice    4  3  1  0  0  14: 6   11
2. SK Horácká Slavia Třebíč   4  2  0  0  2  14: 8    6
3. Rytíři Kladno	      4  2  0  0  2  14:14    6
4. HC Dukla Jihlava	      4  0  0  1  3   5:19    1

Program Regionálního poháru 2015

5. kolo: úterý 1. září 2015
HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno (18:00)
SK Horácká Slavia Třebíč - ČEZ Motor České Budějovice (17:30)

6. kolo: čtvrtek 3. září 2015
Rytíři Kladno - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
ČEZ Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava (17:30)

Pozn.: Zápasy Regionálního poháru se hrají 3x20 minut čistého času, v případě, že je po 60 minutách výsledek nerozhodný, následuje pětiminutové prodloužení. Pokud se ani zde nerozhodne, přichází na řadu samostatné nájezdy - po třech na každé straně.

Jak na Horácký zimní stadion?

V přípravném období začínají všechny domácí zápasy Dukly Jihlava až v 18 hodin. Stadion bude otevřen vždy hodinu před úvodním buly, tedy v 17 hodin.

Pro vstup do velké haly Horáckého zimního stadionu využijte vchod G (naproti Vysoké škole polytechnické) a B1 (z nádvoří mezi halami). V provozu budou dvě poklady - na vstupu G a na Infocentru. Zde si můžete pořídit jednorázovou papírovou vstupenku nebo dobít kredit na svoji Ice Card.

Na Infocentru si také můžete před zápasem a během zápasu pořídit permanentku na novou sezonu 2015/2016 (více zde a zde) a zatočit si tak kolem štěstí (čtěte zde).