Nová sezona startuje. Dukla míří v prvním kole na led Litoměřic

08.09.2015 / Zdeněk Drla

Půlroční čekání je u konce. Startuje nový soutěžní ročník druhé nejvyšší tuzemské soutěže. Ta nově ponese název WSM Liga. V prvním kole míří Dukla na sever Čech, soupeřem jí budou hráči Litoměřic.
Zápas mezi HC Stadion Litoměřice a HC Dukla Jihlava začíná v Kalich Areně ve středu 9. září 2015 v 18 hodin.
Průběh prvního duelu nové sezony můžete sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

V Litoměřicích se toho během letní pauzy událo hodně. Předně skončila úzká spolupráce se Spartou Praha. Kališníci ale obratem navázali úzký kontakt s královéhradeckým Mountfieldem, takže o přísun především talentovaných extraligových mladíků nebudou mít nouzi. Z Hradce Králové už do pětadvacetitisícového královského města pod vrchem Radobýl zamířili kupříkladu gólmani Tomáš Král (za Litoměřice chytal už minulé sezoně jako hráč Sparty, před sezonou přestoupil do Hradce Králové a v Litoměřicích tak bude díky spolupráci Stadionu a Mountfieldu i nadále - pozn. aut.) a Jaroslav Pavelka, obránci René Piegl a Lukáš Hercig či útočníci Petr Beránek, Aleš Krátoška, Tomáš Troliga, Lukáš Nedvídek, Ondřej Kopta a Michal Procházka.

Na druhou stranu se musí nový trenér Jiří Kučera se svým asistentem Danielem Tvrzníkem obejít bez služeb zkušeného gólmana Petra Přikryla (ukončil kariéru), spolehlivého zadáka Radka Míky (Francie) či kanonýra Vítězslava Bílka (Kladno). V dresu s kalichem na prsou nebudou dál působit Adam Chlapík, Lukáš Špelda, Dominik Volek, Tomáš Doležal a další.

I když v kádru Litoměřic bude převládat dravé mládí, mohou se trenéři spolehnout i na zkušenosti nejen první ligou ošlehaných borců: Jaroslav Kalla, Angel Krstev, Aleš Pavlas, Jakub Šulc - to je jen krátký výčet jmen, fanouškům druhé nejvyšší tuzemské soutěže dobře známých.

Příprava se Litoměřicím nevyvedla

V přípravném období sekrály Litoměřice deset zápasů. "Bodovat" se jim podařilo pouze ve dvou případech, kdy po samostatných nájezdech porazili venku pražskou Slavii a doma Ústí nad Labem. Do nájezdů dospělo i měření sil v Benátkách. V generálce na novou sezonu dokázali Kališníci řádně potrápil extraligové Karlovy Vary, kterým podlehli těsně 2:3.
Výsledky přípravných duelů, ve kterých trenéři zkouší různé varianty složení formací, už teď nejsou důležité. Cenit se nyní budou body získané v základní části.

Výsledky Litoměřic v přípravě:
Kadaň - Litoměřice 3:1
Litoměřice - Benátky n.J. 3:4
Litoměřice - Mountfield HK 3:6
Ústí n.L. - Litoměřice 3:0
Slavia Praha - Litoměřice 3:4 (sn)
Most - Litoměřice 5:1
Benátky n.J. - Litoměřice 4:3 (sn)
Litoměřice - Ústí n.L. 5:4 (sn)
Litoměřice - Kadaň 1:7
Karlovy Vary - Litoměřice 3:2

NA ÚVOD LITOMĚŘICE. V prvním kole WSM Ligy cestuje Dukla do Litoměřic. V minulé sezoně se v Kalich Areně představila poprvé ve třetím kole, kdy prohrála 0:3. Další dvojí měření sil nebylo rozhodnuto v základní hrací době, v kole s pořadovým číslem 16 vyhrála Jihlava doma 5:4 v prodloužení, při druhé návštěvě litoměřického hokejového stánku rozhodl o vítězství domácích až samostatný nájezd Jaroslava Kally. Ve 42. kola vyhrála Dukla před svými fanoušky na Horáckém zimním stadionu 4:2. Foto: Josef Plechatý

Program 1. kola WSM Ligy, středa 9. září 2015:

HC Benátky nad Jizerou - LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
HC AZ Havířov 2010 - ČEZ Motor České Budějovice (18:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Slovan Ústí nad Labem - HC Most (18:00)
HOKEJ ŠUMPERK 2003 - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC ZUBR Přerov - SK Kadaň (18:00)
Rytíři Kladno - HC Slavia Praha (18:00)

Program 2. kola WSM Ligy, sobota 12. září 2015:

SK Kadaň - Rytíři Kladno (17:00)
HC AZ Havířov 2010 - HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC Slavia Praha - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC ZUBR Přerov (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice - LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
HC Most - HOKEJ ŠUMPERK 2003 (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústí nad Labem (17:30)