Je to pro tým důležitý krok do začátku sezony, hodnotí zápas v Litoměřicích Josef Skořepa

10.09.2015 / Zdeněk Drla

Jihlavští fanoušci ho neměli příliš v oblibě. Červenožlutým barvám na ledě nepříjemně zatápěl v dresu soupeře. Teď se karta obrací. Bývalý kapitán Benátek nad Jizerou Josef Skořepa obléká dres Dukly Jihlava s jedenaosmdesátkou na zádech. Zkušený útočník byl prvním úspěšným střelcem Jihlavy v prvním mistrovském zápasu sezony. Dukla porazila Stadion 4:1 a připsala si do tabulky první tři body. „Je to pro tým důležitý krok do začátku sezony,“ má jasno třiatřicetiletý centr.

Dlouhé čekání na mistrovské duely skončilo. Odstartoval nový ročník druhé nejvyšší soutěže a hned zkraje čeká čtrnáctku týmů pořádný kvapík – program je totiž hodně nahuštěný.

Dukla sehrála první zápas nové sezony na ledě Litoměřic. A hned slavila tříbodový zisk. „Hlavně, že se vyhrálo. Je to pro tým důležitý krok do začátku sezony. Mně se hrálo velmi dobře, na ten zápas jsem se hrozně těšil,“ říká na startu nové sezony útočník Josef Skořepa.

Na první gól čekalo devět stovek diváků v Kalich Areně takřka do poloviny zápasu. Skoro to vypadalo, že se do té doby opatrně čeká, kdože udělá první vážnější chybu. „Nebyli jsme opatrnější. Hodně jsme bruslili, měli jsme tam i několik šancí. Možná kdybychom tam dali jeden dva góly, byl by zápas jiný,“ ohlíží se za první dvacetiminutovkou Josef Skořepa. „Měli jsme víc ze hry. Trošku nervozity tam bylo, ale na to jsme my starší hráči dost zkušení, takže z nás hned spadla,“ připomíná začátek zápasu. „Když jsem byl mladší, tak jsem byl nervozní třeba ještě deset kol - každý zápas. Teď už ne, teď už to tak vážné není,“ usmívá se Josef Skořepa.

Poprvé Dukla skórovala v čase 27:54 v přesilovce pěti proti třem, kdy síť branky Tomáše Krále rozvlnil právě Josef Skořepa. Jeho prvnímu gólu předcházelo několik příležitostí k otevření skóre. „Pan Melenovský tam měl šanci do prázdný brány, nedal. Tak jsme se prohodili. Pan Kaláb netrefil bránu, odrazilo se to ke mně, tak jsem dal gól do prázdný já. Díky bohu,“ směje se Josef Skořepa, kterého při pozápasovém rozhovoru bedlivě pozorují právě oba zmínění spoluhráči.

K jeho prvnímu gólu v sezoně přidal druhou trefu za dalších 116 vteřin Jakub Flek, ve třetím dějství dopravil do brány odraženou střelu Filipa Semana Martin Kohout. Domácí sice snížili, necelou minutu před koncem ale stanovil konečnou podobu skóre do prázdné branky Alexander Grebenjuk. „Se třemi body jsme spokojeni,“ uzavírá hodnocení výjezdu na sever Čech Josef Skořepa a ještě se vrací k cestě na zápas, kdy Dukla kvůli komplikacím na dálnici D1 zvolila trasu "po staré" - přes Havlíčkův Brod, Čáslav a Kolín na Prahu. A právě u Čáslavi se Josefu Skořepovi splnilo jedno přání. „Těšil jsme se na to od května. Jezdím trasu Nymburk - Jihlava kolem čáslavského letiště a chtěl jsem vidět nějakou stíhačku. Teď se mi to konečně povedlo, koukali jsme se z autobusu, jak tam pěkně řádil," popisuje několikaminutovou show grippenu. „Bylo to pro mě příjemné probuzení. Takové věci mám rád, ne že bych se chtěl svézt, to ne, ale rád se na letadla dívám," prozradil Josef Skořepa.

PRVNÍ VÝHRA, PRVNÍ DĚKOVAČKA. Do Litoměřic dorazily zhruba tři desítky fanoušků z Vysočiny. Po zápase si příznivci červenožlutých mohli vychutnat děkovačku s týmem. Autor: Zdeněk Drla

WSM Liga pokračuje - hraje se sobota, pondělí, středa

WSM Liga pokračuje v rychlém sledu, na začátku sezony se bude hrát prakticky obden. Už v sobotu čeká Duklu Jihlava první domácí zápas se Slovanem Ústí nad Labem, v pondělí duel v Šumperku a ve středu v rámci čtvrtého kola přivítá na Horáckém zimním stadionu nováčka z Přerova. Jaký nasadí červenožlutí recept na soupeře, se kterými se v přípravném období nepotkala? „Uvidíme, s čím přijdou trenéři. Ústí hrávalo útočný hokej, nevím, jak se to u nich změnilo. V Šumperku se mně osobně hraje špatně, tam je to takové zvláštní… Půjdeme ale zápas od zápasu a budeme chtít každý vyhrát. Jinak to ani nejde,“ uzavírá Josef Skořepa.