Můžeme být rádi za vítězný konec, uznal Filip Seman

15.11.2015 / Diana Váňová

Rozjetou Duklu chtěla v sobotu na Horáckém zimním stadionu obrat o body Kadaň, která ve svém posledním zápase rozstřílela Most 8:2. Domácím se ale v první desetiminutovce podařilo během tří minut odskočit na rozdíl tří branek. Severočechům se ještě do pauzy podařilo snížit na 3:2. Jihlava si po zbytek zápasu budovala vedení, které jí ale hosté stále ukrajovali. „Vlastně můžeme být rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce. Nepodali jsme takový zodpovědný výkon jako v předchozích zápasech,“ věděl příčinu strachu o výsledek Filip Seman. Nakonec přeci jen domácí borci uhájili vítězství 7:5 a připsali si tak pátou výhru v řadě.

Začátek zápasu byl pro Jihlavu hodně příjemný. Již v sedmé minutě otevíral skóre Filip Seman, který vstřelil téměř totožnou branku jako v předchozím utkání se Slavii. „Střílel jsem to pod lapačku. Jejich hráč udělal chybičku, trefil mě do hokejky, odrazilo se to přede mě a mně se to podařilo dát. Akorát jsem musel jet delší trasu než minule,“ smál se celkově tříbodový střelec (2 branky a asistence v zápase). Rychle po něm se prosadil ještě Důras s Březinou, čímž Jihlava získala poměrně pohodlný náskok 3:0. Hosté ale zabrali a Dukle první třetinu ještě hodně znepříjemnili. Nejprve vstřelili branku, která ale nemohla být uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Další dvě již byly Kadani připsány, i když u zásahu Kašeho domácí reklamovali zásah puku vysokou holí, což ale rozhodčí nepřesvědčilo.

Ve druhé třetině červenožlutí zvýšili náskok na 5:2, nicméně na začátku poslední části hry úřadovali dvěma brankami opět hosté. I když Březina odpověděl svým druhým gólem, hostující tým se snažil mohutně dotahovat a znovu zahrozil snížením na rozdíl jediné branky. Celý stadion se o výsledek bál až do 59. minuty, kdy ho na konečných 7:5 upravil Jakub Flek.

Divoký zápas tedy nakonec dopadl lépe pro Jihlavu, která si dobře rozehranou partii značně zkomplikovala. „Takové věci my umíme. Když se dostaneme někdy moc do klidu, tak to pramení z podcenění situace, z takových těch drobných chybiček. Jak říkám, oni ty góly umí dávat, potvrdili to v minulém zápase, kdy dali v poslední třetině pět gólů. Propadli jsme. Zbytečně jsme se tlačili moc dopředu, místo abychom se soustředili víc na tu obranu,“ nehledal výmluvy pro pocuchané nervy diváků „Semiš“.

Většina gólů Severočechů padala po špatném pokrytí jejich hráčů Dukláky. Hosté dokázali dokonale využít chyb domácích a nehlídaní pálili z předbrankového prostoru. „Oni jsou hodně nepříjemní. I loni to tak bylo. Vlastně nás jakoby uspí, my se přizpůsobíme té jejich hře, kdy to vypadá, že jakože nic, ale oni mají v týmu šikovné hráče na puku jako Račuk nebo Chlouba, kteří chybiček, kdy neodehrajeme určitou situaci naplno, dokáží využít a proměnit je. Dnes se nám to stalo také, dostávali jsme góly z druhé vlny,“ popsal herní styl soupeře, jenž Dukle činil problémy, Seman.

Chyby v bránění naštěstí pro domácí převáželi úspěchy ve střelbě. Seman ke svým dvěma gólům mohl přidat třetí, a nebyl jediný, kdo nevyužil šanci. Druhý gól mohl přidat i Důras, daleko od radosti nebyl ani Gríger. „Já ještě nezaplatil za ten minulý,“ vysvětloval se smíchem druhý nejlepší střelec týmu, proč odmítl hattrick.

Již v pondělí má Jihlava na programu zajížďku do Třebíče. „Na ten zápas musíme být víc připraveni a podat lepší výkon,“ hlásí Seman. A co by na krajského konkurenta mohlo fungovat? „Bude platit to, co vždycky. Zodpovědná hra, střílet, a aby se nám podařilo dát víc gólů než jim. Snad nám to tam napadá. Hlavně musíme předvést zodpovědnější výkon.“