Jiří Dobrovolný a Josef Skořepa hodnotí vítězství Dukly nad Motorem

22.11.2015 / Tomáš Lysý

4975 diváků, krásná atmosféra, šest gólů, trestné střílení, pohledná a férová bitva. Neznalý čtenář by si mohl myslet, že tato charakteristika patří na některý z duelů české hokejové extraligy. Nikoliv. Utkání WSM Ligy jsou mnohdy srovnatelná se zápasy nejvyšší české hokejové soutěže, jako třeba zápas Dukla Jihlava – Motor České Budějovice. Svěřenci kouče Petra Vlka jej vyhráli 4:2 nadále vedou tabulku. „Každý chce být první, ale teď jedeme do Havířova a bude odehraná teprve polovina zápasů, takže se může stát cokoliv,“ zůstává nohama pevně na zemi navrátilec do sestavy Josef Skořepa, který post nejlepšího střelce Dukly stvrdil gólem na 4:1.

Ochraptělý Jiří Dobrovolný si pochvaloval atmosféru zápasu

Téměř bez hlasu přišel na pozápasové rozhovory muž, který do každého utkání vede Duklu jako kapitán. Jiřího Dobrovolného neskolika chřipka nebo viróza, nýbrž dirigování svých spoluhráčů. „Na ty mladé kluky musíte pořád řvát a výsledek se dostavil,“ usmívá se zkušený obránce, který si pochvaloval diváckou kulisu, kterého však mrzí, že tomu tak není častěji. „Atmosféra byla fantastická. Škoda, že to tak není každý zápas. Aspoň dvakrát za rok si to užíváme,“ který si dle rady kolegy z Českého rozhlasu šel dát horký čaj a svařák.

Josef Skořepa oslavil návrat do sestavy po třech utkáních třináctým gólem v sezoně

Když se nejlepší střelec Dukly aktuální sezony neobjevil v sestavě červenožlutých během posledních třech zápasů (s Kadaní, v Třebíči a s Mostem), fanoušci Jihlavy si dělali oprávněné starosti, bude-li fit na zápas proti Motoru. Takováto utkání totiž rozhodují nejen maličkosti, ale i zkušenosti ostřílených hráčů. Josef Skořepa nakonec nastoupil jako centr po boku Aleše Jergla a Michala Důrase a vstřelil důležitý gól na 4:1, kterým vrátil Dukle třígólové vedení. „Na zápas jsem se těšil, protože každý věděl, že přijede spousta fanoušků a bude dobrý hokej. S Motorem je to vždy dobrý hokej,“ sdělil po zápase autor třinácti gólů v sezoně a desátý nejlepší střelec ligy.

Pozápasová děkovačka hráčů a fanoušků Dukly

Trenéři Petr Vlk a Radek Bělohlav hodnotí zápas Dukla – Motor

Autor videí: Tomáš Lysý.

Sestřih zápasu HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice 4:2

Autor: HZStv1.

Ohlédnutí se za zápasem Dukla - Motor