V dalších zápasech musíme předvádět naší zodpovědnou hru, ví dobře Vojtěch Zadražil

30.11.2015 / Tomáš Lysý

Nebyl to rozhodně jednoduchý a lehký boj, jako třeba v prvním vzájemném zápase této sezony proti Ústí. Zatímco ve druhém kole Slovan proti Dukle skóre po trefě Jana Kuchlera uzavíral, tentokrát stejný hráč gólový účet zápasu otevřel. Výsledek byl však stejný, Jihlava vyhrála znovu 4:1. „Půlku zápasu mělo Ústí určitě lepší pohyb. Přišlo mi, že jsme byli takoví utahaní. Sami jsme si ve třetí ukázali, že to nebylo únavou, ale prostě tím, že jsme neplnili, co jsme měli,“ upozorňuje obránce Jihlavy Vojtěch Zadražil, který dal čtvrtý gól svého týmu a díky dvěma plusovým bodům se posunul v tabulce +/- hodnocení na druhé místo celé soutěže.

Michal Důras na dálku naoko pozlobil kapitána Jiřího Dobrovolného

V letošní sezoně sbírá většinou přesné přihrávky. Má jich na svém kontě již sedmnáct a patří v této činnosti k nejlepším v celé soutěži. O kom je řeč? Kdo tipuje jihlavskou šestadevadesátku, má pravdu. Michal Důras tentokrát nenahrával, sám přesně skóroval a zaznamenal vítězný gól, stejně jako ve 13. kole doma proti Havířovu. „Přišla výborná dlouhá nahrávka, nevím přesně od koho, od Kabyho? (Tomáš Kaláb, a ptá se Zdeňka Drly, který mu odpovídá, že přihrával Jiří Dobrovolný – pozn. aut.). Od Dobrase? Ježiš ten bude naštvaný… Takže krásná dlouhá nahrávka od Dobrase, Jerglík (Aleš Jergl – pozn. aut.) mi to z pravé strany posouval krosem, gólman už se nestihl přesunout. Já věděl, že když to trefím nahoru, tak se gólman nestihne přesunout a zaplaťpánbůh se to povedlo,“ popisuje s úsměvem na rtech svojí trefu.

Při ohlasech se řeč stočila také na počet diváků, kteří přihlíželi jedenácté výhře Dukly za sebou. Na jednu stranu se vložené pondělky těší mizivé divácké oblibě. Na stranu druhou Jihlava vede prvoligovou tabulku s náskokem pěti bodů. Na zápas se přišlo podívat 1389 lidí. „Ale jo, je super, že lidi začínají chodit více a více. Jsme za to samozřejmě rádi a děkujeme jim. Doufáme, že budou jejich počty naskakovat a bude jich chodit čím dál tím víc. Třeba v sobotu na Přerov, budeme jenom rádi,“ přemítá „Důry“ o příchozích divácích. Jedno je však jisté. Do dalšího domácího zápasu proti Přerovu v sobotu 5.12. půjde Dukla z prvního místa v tabulce.

Vojtěch Zadražil dal na střelecké rady Marka Melenovského

Hráč s číslem 3 v jihlavském dresu chytá v poslední době střeleckou formu. Ve svých posledních třech zápasech za Duklu zaznamenal Vojtěch Zadražil dvě přesné trefy. Při domácím duelu s Mostem načal stav zápasu, tentokrát gólový účet při utkání s Ústím nad Labem uzavřel. „Marek Melenovský mi před zápasem říkal, ať více střílím. Dal mi trošku nějaké rady, jak si upravit hokejku. Nevím, jestli je to tím, hlavní je, že jsme vyhráli,“ staví nadevše tři body týmu.

Jeho gól už byl jen třešničkou na dortu, do poloviny zápasu však domácím příliš do zpěvu nebylo. „Věděli jsme, že se Ústí nyní zvedlo. Připravovali jsme se na ně, ale vlítli na nás. Půlku zápasu měli určitě lepší pohyb. Přišlo mi, že jsme byli takoví utahaní. Sami jsme si ve třetí třetině ukázali, že to nebylo únavou, ale prostě tím, že jsme neplnili, co jsme měli. Ve třetí třetině jsme to plnili a přineslo to další tři body,“ velebí dobrý konec zápasu „Zadr“.

Pozápasová děkovačka hráčů s fanoušky

Trenér Dukly František Zeman hodnotí zápas Dukla - Ústí

Autor videí: Tomáš Lysý.

Sestřih zápasu HC Dukla Jihlava – HC Slovan Ústí nad Labem 4:1

Autor: HZStv1.